sâmbătă, 21 mai, 2022
15.4 C
București

-

HomepageArticoleCe lucrări se fac în grădină în luna aprilie

Ce lucrări se fac în grădină în luna aprilie

În aprilie puteți să pregătiți solul în jurul copacilor și să aranjați coroana culturilor. Dar încă ce lucrări trebuie să faceți în aceasta perioadă? Răspunsurile la aceasta întrebare le găsiți mai jos.

  • Imediat cum solul va fi gata (pământul devine friabil și sfărâmicios) se fac lucrările de pregătire pentru plantarea arborilor și arbuștilor. Aceste lucrări se încep din perioada când solul este încălzit suficient în gropile de plantare și se termină când se desfac mugurii.
  • Se fac tăieri la coroanele arborilor tineri. Dacă este necesar se replantează pomii fructiferi maturi.
  • Se sapă solul sub coroane, în cercurile care înconjoară tulpinile copacilor și între rânduri. În apropierea de tulpină se sapă mai rar (la o adâncime de 5-6 cm), cu cât mai departe de tulpină cu atât trebuie să măriți adâncimea de săpat.
  • Înainte de săpare se administrează în sol îngrășămintele de azot: 100-200 de grame de uree și azot de amoniu sub copac în livadă tânără și 300-400 de grade în livadă roditoare.
  • În perioada caldă se reintroduc altoaiele pe plante cu altoiul în zona coroanei, se tratează copacii care au fost deteriorați de rozătoarele. Pe zonele afectate ale tulpinii se pun așa-numite podișoare – de fapt se altoiesc altoii sănătoși și bine dezvoltați, care au un an. Pe tulpinile cu grăsimea de până la 10 cm se pun circa 4-5 bucăți la intervalul de 5-7 cm de-a lungul circumferinței.
  • Până la desfacerea mugurilor de pe arbori (la o temperatură nu mai mică de 5 ° C), este necesar de stropit frunzele căzute și solul sub arbori cu soluția de uree (0,7 kg) sau azot de amoniu (1 kg) în amestec cu 10 litri de apă contra dăunătorilor și agenților patogeni. Asigurați-vă ca soluția să nu nimerească pe muguri și scoarță de copac.
  • Pe ramurile și trunchiurile arborilor vechi iarna se formează o crustă sub care își găsesc adăpost dăunătorii, mai ales viermele merilor. Acest strat este obligatoriu de curățat.
  • Pe arbuștii de coacăzele negre este necesar de eliminat mugurii umflați și afectați de acarieni. Rănile de pe ramurile groase și uscate se curăță și se dezinfectează cu soluție de 3% de sulfat de cupru.
  • În plantațiile roditoare de căpșun se greblează frunzele uscate și moarte, se elimină mustățile suplimentare. Pentru accelerarea procesului de coacere a fructelor patul de nutriție trebuie să fie acoperit.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

FOTO. A doua zi a conferinței RALF 2022 este în plină desfășurare la București

O serie de prezentări și discuții privind necesitatea procesării...

Pagubele produse de buruieni. Cum afectează recolta

Se numesc buruieni speciile sălbatice de plante adaptate să trăiască împreună cu plantele cultivate, pe care le stânjenesc în creștere și...

Fasolea pentru păstăi – cultivare, îngrijire, cerințe

Păstăile tinere de fasole sunt solicitate de consumatori datorită gustului intens și conținutului bogat de substanțe biologic active. Pentru...

Pasteureloza la iepuri: simptome și sfaturi pentru prevenire

Pasteureloza la iepuri este o boală produsă de Pasteurella multocida, bacterie care trăiește în căile respiratorii. Este una dintre...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate