20.2 C
București
sâmbătă, 19 iunie, 2021

-

HomepageAnaliticaPrima prognoză FAO privind producția mondială de cereale

Prima prognoză FAO privind producția mondială de cereale

FAO oferă prima prognoză pentru producția mondială de cereale a anului în curs – preconizată la aproape 2 821 milioane de tone, ceea ce reprezintă un nou record și o majorare de 1,9% față de 2020, condusă de creșterea anuală prognozată la un procentaj de 3,7 a producției de porumb, potrivit unui comunicat de presă.

Se prevede ca utilizarea cerealelor la nivel mondial pentru 2021-2022 să se intensifice cu 1,7%, ajungând până la 2 826 milioane de tone. La fel, se estimează sporirea consumului total al alimentelor din cereale în tandem cu creșterea populației lumii, anticipându-se o întrebuințare mai mare a grâului pentru hrana animalelor.

În baza acestor pronosticuri, se prevede ca stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului de recoltă în 2021-2022 să crească cu 0,3 la sută, până la 811 milioane de tone.

În timp ce creșterea modestă estimată va încheia cei trei ani consecutivi de declin, raportul global dintre stocurile de cereale și consumul acestora vor fi, în continuare, în scădere până la 28,1%.

Prognoza inițială a FAO privind comerțul mondial cu cereale pentru noul sezon indică o creștere de 0,3 la sută față de nivelul ridicat estimat pentru 2020 – 2021, ce va atinge o creștere de 6,3 la sută a comerțului, cu un nivel maxim de 468 milioane de tone.

Tabele rezumative la producția mondială a cerealelor

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice

Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice,...
- adv -spot_img

Paralizia sau ologirea puilor – profilaxie și tratament

În perioada creșterii puilor de găină fermierii se întâlnesc cu o problemă destul de răspândită cum ar fi paralizia...

Digitalizarea agriculturii – beneficii considerabile

Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care îi ajută să prevină cele trei mari categorii...

Noi pe Facebook

De citit

ANSVSA: 130 de focare active de pestă africană

Numărul focarelor active de pestă porcină (PPA) a scăzut...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției