26.1 C
București
miercuri, 4 august, 2021

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: În SUA scad prețurile, Ucraina a redus exporturile

Piața agricolă mondială: În SUA scad prețurile, Ucraina a redus exporturile

Precipitațiile recente din Centura Porumbului, SUA și modelele meteo ușor mai optimiste au pus presiune pe piețe vineri.

Acest lucru este valabil mai ales deoarece mulți analiști consideră că suprafața de porumb din SUA ar putea fi mult mai mare decât cifrele USDA.

Pe arena internațională, potrivit Agritel, Coreea de Sud a cumpărat 65.000 de tone de grâu furajer din origini opționale. Etiopia și-a anulat licitația pentru 400.000 de tone de grâu de măcinat.

Condițiile meteorologice rămân favorabile la nivel global pe întreg continentul european și acest lucru sugerează o creștere puternică a producției față de anul trecut, dar și peste media ultimilor ani.

Cotații grâu, porumb, rapiță pe Euronext

FranceAgriMer și-a revizuit ratingul culturilor în sus. Pentru grâu, 81% din suprafață este considerată a fi în stare bună până la excelentă, comparativ cu 80% săptămâna trecută și mult peste nivelul de 56% de anul trecut.

Pentru orzul de toamnă și porumb, evaluările culturilor sunt neschimbate în această săptămână, la 76 și respectiv 91%. La orzul de primăvară, starea viitoarei recolte este de 86%, iar la grâul dur la 70%, în creștere cu 2 puncte pentru aceste două culturi.

Temperaturile din Franța sunt de așteptat să crească brusc la începutul săptămânii, iar ploi puternice vor avea loc probabil la mijlocul săptămânii.

Prețurile rapiței pierd teren în urma prețurilor soiei și a canolei. În această dimineață, la Kuala Lumpur, prețurile uleiului de palmier scad, de asemenea. Singurul suport actual pentru semințele oleaginoase este fermitatea țițeiului.

Politica biocombustibilului a administrației Biden este, de asemenea, o sursă de incertitudine.

Dolarul este mai puternic la 1,2100 față de euro și 72,05 față de rublă. Petrolul a început săptămâna cu o creștere bruscă la 71,30 $ / baril în New York.

Piața agricolă a Regiunii Mării Negre

Piața agricolă din Ucraina

Pentru exporturile de cereale din Ucraina s-a oprit restabilirea după o perioadă de stagnare, scăzând la 466 000 t în ultima săptămână și ajungând la 42,93 Mt (față de 55,22 Mt în aceeași perioadă a anului trecut) de la începutul anului de comercializare, arată datele oficiale.

Aceasta este mai puțin de jumătate din volumul săptămânii precedente.

Exporturile ucrainene de grâu au fost slabe săptămâna trecută, ca urmare a cererii reduse și a stocurilor reduse la sfârșitul sezonului, cu volumul total exportat de la începutul sezonului de 16,1 Mt, în scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Exporturile totale de porumb din Ucraina se ridică la aproape 22 Mt, de asemenea, în scădere cu 25% față de anul trecut.

Exporturile ucrainene de orz s-au blocat la 4,1 Mt (-16% față de anul trecut) pe fondul aprovizionării slabe, fără livrări efectuate pentru a doua săptămână consecutiv.

Date actualizate privind suprafețele semănate de către Rusia

Fermierii ruși finalizează semănatul. Comparativ cu anul trecut, suprafețele de floarea-soarelui au înregistrat cel mai mare progres (+0,9 milioane de hectare) față de creșterea 0,6 milioane de hectare de grâu de primăvară.

Suprafețele de porumb, rapiță și sfeclă de zahăr sunt în creștere, dar într-o măsură mai mică. Pe de altă parte, interesul producătorilor pentru orz este în scădere.

În general, producătorii ruși au semănat peste 50,8 milioane de hectare de culturi agricole, adică cu 1,2 milioane de hectare mai mult decât anul trecut, ceea ce înseamnă o creștere anuală a suprafeței de teren agricol din Rusia cu 2%.

Piața agricolă SUA

Ploile recente pun presiune asupra prețurilor din SUA la porumb și soia. De asemenea, mulți comercianți cred că datele finale privind suprafața de porumb (urmează a fi lansate pe 30 iunie) ar putea fi mult mai mari decât raportul USDA.

Vineri, fondurile au fost vânzători a 15.000 loturi de porumb, 15.000 loturi de soia și 3.000 loturi de grâu.

Potrivit Bursei de la Buenos Aires, producția de porumb din Argentina ar putea ajunge la 48 Mt, în creștere cu 2 Mt față de ultima estimare.

Cotații CME grâu, porumb, soia

Sursa foto: foodbusinessnews.net

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Comisia Europeană a adoptat măsuri menite să crească fluxul de numerar al fermierilor

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăţi în avans mai mari...
- adv -spot_img

Abatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Toennies, cel mai mare procesator de carne din Germania, nu este de vânzare iar structura acţionariatului nu va suferi...

Circa 3,22 milioane de exploataţii agricole au fost recenzate în România

Circa 3,22 milioane de exploataţii agricole au fost recenzate în România, în perioada 10 mai - 31 iulie 2021,...

Noi pe Facebook

De citit

CE îşi intensifică eforturile pentru a opri răspândirea pestei porcine africane

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) îşi intensifică eforturile...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției