18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaGASC anunță noi licitații pentru grâu. MADR ar putea negocia direct cu...

GASC anunță noi licitații pentru grâu. MADR ar putea negocia direct cu Egiptul vânzarea cerealelor

Autoritatea Generală a Egiptului pentru Bunuri de Consum (GASC) a anunțat duminică, 6.08.2023, că a stabilit o licitație internațională pentru grâu. Ofertele au fost prezentate pe bază de livrare liberă la bord, cu datele de expediere stabilite.

Navele vor pleca între 15-30 septembrie 2023 și/sau între 1 și 15 octombrie 2023. Plățile vor fi făcute la 180 de zile și 270 de zile, iar Comisia poate alege varianta care îi convine. Ședința pentru deschiderea plicurilor și luarea deciziei a avut loc marți, 8 august 2023, la ora douăsprezece.

Pe 7 august, Alexander Degianski, Consilier Ministru, a anunțat că în perioada următoare Ministerul Agriculturii, prin Casa de Comerț „Unirea” va negocia direct cu statul Egiptean vânzarea cerealelor, respectiv achiziția de ingrășăminte chimice.

„Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor și obținerea de prețuri mult mai favorabile pentru fermieri. În această perioadă tulbure, în care fermierii cu greu își acoperă costurile de producție, această măsură se poate dovedi pârghia necesară revitalizării fermierilor”, menționează Alexander Degianski.

Potrivit lui, decizia va avea impact direct asupra prețului de vânzare a cerealelor, respectiv de achiziție a îngrășămintelor chimice.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători, Raftul cu Bunătăți Locale, inițiat...

Ministrul Energiei: Până la sfârşitul acestui an ar trebui să avem o lege pentru energia eoliană offshore

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul Energiei,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole