26.4 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

HomepageAdvSemințe profesionale de legume – ce înseamnă un hibrid de tomată bun?

Semințe profesionale de legume – ce înseamnă un hibrid de tomată bun?

Semințele profesionale de legume sunt preferatele legumicultorilor profesioniști, însă și mulți dintre cei pasionați de agricultură optează pentru acest tip de semințe în locul celor clasice. 

Semințele profesionale sunt, de fapt, hibrizi obținuți prin încrucișarea mai multor tipuri de semințe, rezultând, astfel, soiuri de o calitate superioară, care produc recolte bogate. 

Vitara F1 – hibridul preferat al legumicultorilor, și-a câștigat notorietatea fiind cel mai bine vândut hibrid de tomată din portofoliul Marcoser.

Hibrid de tomate timpurii, cu creștere nedeterminată și rezistență intermediară la TSWV, dar și tolerantă la atacul de Tuta Absoluta, a devenit rapid favoritul legumicultorilor. Leagă bine la temperaturi scăzute, formând fructe de dimensiuni mari (220-250 g), de culoare roșu închis.

Fiind semințe de roșii cu creștere nedeterminată, timpurii, sunt recomandate pentru  cultivarea în solar, seră, câmp dar și grădini. Aceste tomate au creștere continuă și pot fi  lăsate să crească chiar și până la înălțimi >2,5 m, formând numeroase inflorescențe. 

Acest hibrid a demonstrat o producție foarte ridicată. Din punct de vedere tehnologic, Vitara F1 necesită operațiuni de palisare, copilire și cârnire

Coacerea fructelor este eșalonată, oferind astfel o perioadă prelungită de rodire. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar sunt potrivite și pentru conservare sau industrializare.

Totodată, este un hibrid cu rezistență la transport și la depozitare, fiind astfel pretabile pentru a fi vândute. 

Mai multe detalii despre Vitara F1, precum și mulți alți hibrizi de tomate și hibrizi de legume găsiți pe site-ul www.marcoser.ro

Dacă doriți sfaturi privind alegerea celui mai potrivit hibrid, nu ezitați să contactați echipa de ingineri horticoli Marcoser. 

Marcoser
Marcoser
Marcoser - lider pe piața din România în consultanța în agricultură și furnizarea unei game largi de produse pentru legumicultori.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fede: Peste 500 de pulverizatoare Smartomizer H3O pe principalele piețe de culturi speciale

H3O Smartomizer este un pulverizator remorcat utilizat pentru realizarea...

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura oferă României premisele de a deveni centru regional logistic și de producție

România are argintul pe podiumul european al importatorilor și exportatorilor de grâu (date statistice fără varietatea „grâu dur”) în...

ONE SMART SPRAY: Noua tehnologie revoluționară în combaterea buruienilor a ajuns în România

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a...

Bolile culturilor și cheltuielile pentru protecție neargumentată

Nu poți controla vremea, dar poți controla cum reacționezi la ea. Și poți fi pregătit pentru a face față...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole