joi, 30 iunie, 2022
36.4 C
București

-

HomepageAdvertorialeLibra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada de tranziţie 2021-2022, potrivit unui comunicat al băncii remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, Libra Internet Bank oferă soluţii adaptate de creditare fermierilor şi altor investitori din spaţiul rural, în vederea implementării proiectelor PNDR. În acest sens, Libra Internet Bank are deja încheiată o convenţie de finanţare cu Fondul European de Investiţii pentru sprijinirea proiectelor finanţate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii pe submăsurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobândă 0% pentru 70% din credit.

Totodată, prin protocolul încheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispoziţia clienţilor eligibili credite pentru prefinanţarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinanţarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinanţarea grantului sau scrisori de garanţie bancară pentru prefinanţare (pentru avansul obţinut din grant).

„Avem 9 ani de când ne-am specializat în agribusiness şi o experienţă vastă în facilitarea accesului la finanţare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. În tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definiţie al fermierilor şi al proiectelor de investiţii în agricultură, iar sprijinirea absorbţiei fondurilor europene în mediul rural se integrează în mod firesc în strategia noastră”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

„Încercăm să convingem cât mai multe instituţii financiare private să urmeze acest exemplu de parteneriat şi să fie angrenate în susţinerea dezvoltării mediului rural românesc. Beneficiarii noştri au nevoie de acces cât mai facil la surse de finanţare în condiţii avantajoase pentru a-şi susţine atât partea de cofinanţare, cât şi necesarul de lichidităţi”, a afirmat, la rândul său, Mihai Moraru, directorul general al AFIR.

Protocolul dintre Libra Internet Bank şi AFIR susţine creşterea accesului la finanţare al fermierilor, cooperativelor şi societăţilor cooperative agricole, al grupurilor şi organizaţiilor de producători, precum şi al IMM-urilor şi întreprinderilor mari din spaţiul rural, care au semnat un contract de finanţare cu AFIR sau care au fost selectaţi de către AFIR în vederea finanţării.

Sursa foto: sandiegouniontribune.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

ANSVSA solicită sprijin pentru dezvoltarea strategiei privind controlul pestei porcine africane

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre...

Mastita vacilor de lapte – forme și tratament

Mastita este o boală a ugerului cu caracter inflamator. Aceasta nu neapărat prezintă pericol pentru viața animalului, însă provoacă...

Piața agricolă mondială: Prețul rapiței a crescut esențial, pentru alte culturi se mențin înalte

Prețurile uleiului sunt cele mai volatile, ca urmare a deciziei Indoneziei de a înceta inițial exportul de ulei de...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate