16.1 C
București
miercuri, 4 octombrie, 2023

-

HomepageAdvHoldingul ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul...

Holdingul ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul agricol

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, îşi continuă viziunea pe termen lung şi strategia de dezvoltare sustenabilă, venind în sprijinul fermierilor prin pregătirea pentru lansare a unei Instituţii Financiare Nebancare (IFN), ce va deservi finanţarea sectorului agricol, după parcurgerea procesului de autorizare de către Banca Naţională Română (BNR), scrie financialintelligence.ro.

IFN-ul va avea ca obiect de activitate creditarea şi acordarea de împrumuturi pentru sectorul agricol. Prin intermediul acestuia, holdingul de agricultură îşi propune să completeze şi să diversifice produsele pentru a veni în sprijinul fermierilor, continuând, totodată, direcţia strategică a holdingului de a deveni un jucător cheie la nivel naţional.

„Ca parte din strategia noastră de dezvoltare, intenţionăm să completăm gama de produse şi servicii existente în grup cu cele specializate în creditarea activităţii fermierilor, prin pregătirea înfiinţării unei Instituţii Financiare Nebancare (IFN). Serviciile de finanţare vor fi destinate nevoilor specifice fermierilor: credite pe termen scurt pentru finantarea producţiei agricole, cu acordare facilă şi un plan de rambursare adaptat activităţii sezoniere. Prin finanţarea sectorului agricol, un domeniu esenţial pentru economia României, ne propunem asigurarea prosperităţii comunităţilor agricole din România, cărora le vom pune la dispoziţie soluţii diversificate de sprijinire a fermierilor”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piaţă din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro la nivelul anului trecut, şi şi-a dublat suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor deţinute, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim şi Supliment, cu activităţi în plină expansiune naţională, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, companie de private equity din România, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan. ROCA Investments este specializată în preluarea, în calitate de acţionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF este holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, ca urmare a parteneriatului cu RDF SA.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători, Raftul cu Bunătăți Locale, inițiat...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole