28.7 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

HomepageAdvEximBank finanţează cu 40 milioane de lei activitatea Agro Chirnogi

EximBank finanţează cu 40 milioane de lei activitatea Agro Chirnogi

EximBank şi holdingul agricol Agro Chirnogi Călăraşi, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, au încheiat un acord financiar în valoare de 40 de milioane de lei, fondurile fiind destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei.

Potrivit băncii, fondurile au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din finanţare.

„Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru EximBank şi suntem încântaţi că, prin acest parteneriat cu Agro Chirnogi, putem susţine agribusiness-ul mai ales în contextul actual când producătorii parcurg o perioadă dificilă determinată de efectele în cascadă generate de perioada pandemică şi post-pandemică, precum şi de evoluţia preţurilor pentru materii prime şi energie. Parteneriatele încheiate cu companii fanion ale economiei reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a structura soluţii financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne şi conferă statutul de finanţator favorit pentru companii”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Agro Chirnogi activează în domeniul producţiei şi tradingului cu cereale, făcând parte din Grupul de companii Maria care este în Top 3 cele mai mari grupuri de companii de agricultură din România după suprafaţa de teren pe care o utilizează în producţia de cereale (peste 35.000 de hectare) şi unul dintre cele mai complexe având în vedere domeniile de activitate.

„Tot acest context economic pe care îl traversăm de la declanşarea pandemiei, care a adus un blocaj al comerţului internaţional şi o încetinire a activităţii, cu toate provocările ulterioare – creşterile cotaţiilor bursiere ale cerealelor şi majorarea preţurilor pentru inputuri, din cauza scumpirii materiilor prime şi în special a gazelor naturale – au generat un necesar suplimentar de finanţare pentru toate companiile din agricultură. În acest context volatil, suntem bucuroşi că am găsit împreună cu EximBank cea mai eficientă soluţie de securizare a necesarului de lichidităţi pentru finanţarea activităţii curente, astfel încât să avem mai mult confort în gestionarea noilor coordonate de cost. Odată asigurat capitalul de lucru, putem să implementăm planurile de dezvoltare pentru a face în continuare agricultură performantă, sustenabilă şi inovativă”, a spus Karine Khalil, preşedintele Consiliului de Administraţie al Agro Chirnogi.

Compania a fost înfiinţată în anul 1991, fiind fosta IAS Chirnogi, judeţul Călăraşi, iar, din 2002, face parte din grupul de companii Maria, unul dintre cele mai mari din România.

Activitatea iniţială a companiei a fost producţia de cereale (porumb, grâu, soia, lucernă, orz, rapiţă), societatea exploatând în prezent peste 10.000 de hectare de teren agricol. De-a lungul timpului însă, business-ul a fost recalibrat şi eficientizat, compania atingând maturitatea şi stabilizându-se printre cei mai importanti jucători din agribusiness-ul românesc.

Agro Chirnogi, împreună cu grupul Maria, dispune în prezent de o capacitate de însilozare remarcabilă de aproximativ 600.000 MT, fapt ce a determinat dezvoltarea activităţii de comerţ cu cereale.

Totodată, compania deţine şi una din cele mai moderne mori din România, cu o linie de făină şi una de mălai, produsele sale fiind comercializate sub brandul Măriuţa.

În 2021, Agro Chirnogi şi Maria Trading SRL au preluat 100% din Agrirom SRL, producător de cereale din Călăraşi, care exploatează 4.000 hectare.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc.

Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne.

Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare.

Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

EximBank
EximBankhttps://www.eximbank.ro
EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

00:02:40

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România,...

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de...

Indigo Ag obține 250 de milioane de dolari pentru a accelera inițiativele de agricultură sustenabilă

Indigo Ag, o companie de tehnologie agricolă cu sediul în Boston, specializată în generarea de credite de carbon, a...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole