15.6 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

HomepageAdvEurowind Energy începe construcţia parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga

Eurowind Energy începe construcţia parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, Eurowind Energy, începe luna aceasta construcţia parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025.

Acesta va avea o capacitate de aproximativ 176.000 MWh/an, putând alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Parcul eolian presupune o investiţie de 79 de milioane de euro.

„Parcul eolian de la Pecineaga va fi cel mai mare proiect de acest fel pentru noi din România, demonstrând angajamentul şi încrederea pe care o avem în piaţa locală. Nu este doar cel mai important proiect în construcţie pentru noi în România, ci va fi şi o premieră la nivel naţional – cele mai mari turbine eoliene vor fi instalate pentru acest proiect. Suntem încântaţi să începem oficial lucrările pentru această construcţie complexă, după ceea ce a fost aproape o stagnare în acest sector în ultimii zece ani”, a declarat Adrian Dobre, country manager România Eurowind Energy.

Astfel, în luna iulie, Eurowind Energy începe lucrările pentru construcţia infrastructurii şi a facilităţilor parcului eolian de la Pecineaga, cu excepţia turbinelor eoliene, ce vor fi instalate ulterior.

Proiectul presupune o investiţie de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. După finalizarea construcţiei, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul eolian.

Eurowind Energy are un pipeline de proiecte concepute pentru România de aproximativ 4GW. Parcul eolian de la Pecineaga va completa seria de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de companie în ţara noastră, printre care se numără parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) şi Pufeşti (construit în anul 2012).

Totodată, compania va începe în luna octombrie a acestui an, la Teiuş, construcţia unui parc agrovoltaic dezvoltat pe un teren de 80 de hectare, ce va deveni operaţional anul viitor.

Pentru realizarea proiectului eolian, vor fi instalate cele mai mari turbine eoliene construite până acum în România, furnizate de producătorul spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy, subliniază compania.

Eurowind Energy este un important dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 400 de angajaţi, în 15 ţări europene şi în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiţii în proiecte de acest fel.

Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole