22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

HomepageAdvAgra Asigurări anunță lansarea unui nou produs pentru asigurarea plantațiilor pomicole

Agra Asigurări anunță lansarea unui nou produs pentru asigurarea plantațiilor pomicole

Agra Asigurări anunță lansarea unui nou produs specializat pentru asigurarea plantațiilor de afin pe rod sau nou înființate, cât și pentru plantațiile pomicole nou înființate, împotriva daunelor produse de riscul de grindină.

Așa cum știți, în ultimii ani, sectorul agricol a fost tot mai afectat de evenimente meteorologice extreme. Grindina, ploile torențiale, inundațiile și secetele cauzate de schimbările climatice au condus la scăderea producției. Astfel, prin intermediul noului produs, am încercat să ne adaptăm nevoii crescute de a achiziționa o poliță de asigurare, pe fondul pagubelor cauzate de grindină.

Ce veți asigura

Pentru plantațiile pomicole pe rod, vă vom asigura rodul plantațiilor de afin împotriva grindinei, fiind necesar ca dumneavoastră să asigurați întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie, chiar dacă soiurile sunt diferite.

De asemenea, pentru plantațiile pomicole nou înființate sau de arbuști fructiferi care nu sunt pe rod, trebuie să asigurați întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie. În plus, aveți flexibilitate în stabilirea sumei asigurate, cu un plafon de 100.000 lei/ha, ce poate fi suplimentat în funcție de soi și tipul de cultură. Pentru riscul de grindină franşiza reprezintă 15% din suma asigurată pe suprafața dăunată.

Agra Asugurări reamintește că poliţa de asigurare pentru plantațiile de afin pe rod poate fi subvenţionabilă prin Submăsura 17.1, program prin intermediul căruia vă puteți recupera de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) până la 70% din componența eligibilă a primei de asigurare.

Beneficiile asigurării

Un alt beneficiu pentru este modelul eficient de evaluare a daunelor. Astfel, perioada de timp din momentul avizării și până ce vă primiți banii în cont este una scurtă, nefiind nevoiți să așteptați până la perioada de recoltare.

Evaluarea pagubelor produse de riscurile asigurate este transparentă și rapidă şi se realizează de către o echipă specializată de evaluatori, formată din ingineri agronomi, și fermieri. Plata daunelor se realizează în maxim 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună pentru plantațiile de afin pe rod.

Nu în ultimul rând, avizarea daunelor are loc digital, fără multă birocrație, online pe website-ul agraasigurări.ro, la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări. Veți beneficia și de un termen prelungit, până la data de 15.03.2023, pentru plantațiile horticole.

Grindina este un fenomen din ce în ce mai frecvent, iar evoluția imprevizibilă și intensitatea sa afectează de la un an la altul sectorul agricol din România. Ne dorim să fim cât mai aproape de fermieri și să-i sprijinim pentru a continua afacerea chiar și în momentele critice. Din aceste motive, ne ajustăm și îmbunătățim periodic paleta de produse, precum și metodele de evaluare pentru fiecare risc și cultură în parte.

Agra Asigurări
Agra Asigurărihttps://www.agraasigurari.ro
Acum și în viitor suntem cel mai bun asigurator de culturi agricole din Europa.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agreena și IPSO Agricultură – un nou parteneriat strategic pe piața agriculturii regenerative

Agreena, cea mai importantă companie de certificare a carbonului...

CEC Bank acordă finanţări în programul „Femeia Antreprenor”

CEC Bank a acordat primele finanţări pentru proiectele derulate în cadrul programului „Femeia Antreprenor”, noua schemă de granturi având...

Rezultatele Corteva în primul trimestru din 2023. Previziunile pentru întregul an

Repere pentru primul trimestru al anului 2023 Vânzările nete, din primul trimestru al anului 2023, au crescut cu 6% față...

Rolul esențial al calciului în dezvoltarea culturilor horticole

Calciul este un element esențial și are un rol vital atât pentru sănătatea plantelor, cât și a solului. Prezența...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole