3.9 C
București
luni, 6 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA: 10 tone de produse alimentare și 5,8 milioane de ouă retrase...

ANSVSA: 10 tone de produse alimentare și 5,8 milioane de ouă retrase în urma controalelor

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de 9,617 milioane de lei şi au retras de la comercializare 10 tone de produse alimentare şi peste 5,8 milioane de ouă de consum, în urma unor controale efectuate în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie 2024 în unităţi din industria alimentară, cu scopul de a asigura siguranţa consumatorilor, informează vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat, în cadrul acţiunilor de control, inspectorii ANSVSA au verificat peste 7.000 de unităţi autorizate sanitar veterinar şi 830 de mijloace auto, în locuri precum supermarketuri, pieţe, abatoare, unităţi de alimentaţie publică, pensiuni şi unităţi de procesare a alimentelor.

Inspectorii au urmărit în mod special prevenirea riscurilor de toxiinfecţii alimentare şi combaterea comerţului ilegal cu produse din carne de porc provenite din zone de restricţie pentru Pesta Porcină Africană (PPA).

‹ adv ›

Rezultatele controalelor au fost semnificative: au fost aplicate amenzi în valoare totală de 9,617 milioane de lei şi au fost retrase de la comercializare 10 tone de produse alimentare şi 5.817.443 de ouă de consum.

De asemenea, au fost emise sancţiuni pentru nereguli privind depozitarea, etichetarea, manipularea şi comercializarea produselor alimentare în condiţii necorespunzătoare de igienă.

„Datorită eforturilor depuse de echipele de control, nu au fost raportate cazuri de toxiinfecţii alimentare în această perioadă, ceea ce reprezintă un rezultat excelent al acţiunilor noastre de protejare a sănătăţii publice”, a declarat Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA, citat în comunicat.

ANSVSA supraveghează în permanenţă operatorii din industria alimentară, prin derularea activităţilor specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure, contribuind la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, la desfăşurarea unui turism sigur.

Consumatorii sunt încurajaţi să fie atenţi la produsele pe care le achiziţionează, să verifice etichetele şi condiţiile de păstrare ale acestora, pentru a se asigura că respectă standardele de siguranţă alimentară.

Citește și despre Legea arendei: Oportunități pentru fermieri și protecția mediului.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Amenzi de peste 5 mil. de lei şi 10 tone de alimente retrase de la comercializare

În perioada 27 noiembrie – 13 decembrie 2024, Autoritatea...
‹ adv ›

ANSVSA a sancționat 160 de unități agroalimentare cu amenzi de 1,28 mln de lei

ANSVSA: Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi de peste 1,28 milioane de lei în luna noiembrie,...

ANSVSA intensifică acţiunile de control în perioada sărbătorilor de iarnă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) intensifică acţiunile de control, până pe 24 decembrie 2024, prin...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole