21.6 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleADM achiziționează o unitate de procesare de soia și porumb în Ungaria

ADM achiziționează o unitate de procesare de soia și porumb în Ungaria

ADM, un lider global în nutriția umană și animală, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea companiei Vandamme Hungaria Kft și a entităților asociate, care operează o unitate de procesare și extracție fără OMG, cu o capacitate de 700 de tone metrice/zi, situată în nordul Ungariei.

Sebastian Kuck, director general ADM pentru procesarea soiei în UE:

„Tendințele globale durabile legate de securitatea alimentară și sustenabilitate determină cererea pentru produse fără OMG, iar 60% dintre consumatorii dintr-un sondaj european au declarat că preferă ca această specificație să fie prezentă pe ambalajele produselor. ADM investește pentru a se asigura că putem satisface această cerere în creștere”.

„După un proces de mai mulți ani în care ne-am extins oferta de soia fără OMG la fabricile noastre de procesare din Becej, Serbia, precum și din Straubing și Mainz, Germania, suntem încântați să adăugăm această fabrică de ultimă generație pentru procesarea soiei și a porumbului, pentru a răspunde și mai bine nevoilor clienților noștri care solicită produse fără OMG în domeniile alimentației, hranei pentru animale, pet food și uleiuri.”

Rene van der Poel, manager comercial:

„Expansiunea noastră în segmentul european de soia fără OMG sprijină, de asemenea, fermierii noștri furnizori, oferindu-le o cultură cu valoare adăugată, necesară pentru rotația culturilor și pentru promovarea practicilor agricole regenerative.

Suntem mândri să colaborăm cu fermierii din întreaga Europă și considerăm că aceste investiții reprezintă o modalitate prin care ne extindem capacitățile și demonstrăm abilitatea unică de a satisface nevoile variate ale clienților, inclusiv în contextul noilor reglementări europene privind defrișările.”

Unitatea de producție din Komárom, Ungaria, a fost construită în 2010 și transformă boabele de soia și porumb în făină și uleiuri pentru clienți din Europa și Orientul Mijlociu. Aceasta are 38 de angajați și a generat venituri de aproximativ 114 milioane de euro în 2023.

ADM se așteaptă să finalizeze această tranzacție, care este supusă aprobărilor din partea autorităților de reglementare, în următoarele luni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bursa cerealelor: Riscurile globale cresc prețurile la grâu

Când riscurile climatice și geopolitice se ciocnesc, piața cerealelor...
‹ adv ›

Regulamentul UE privind defrișările – Comisia Europeană cere încă 12 luni pentru tranziție

Având în vedere feedback-ul primit de la partenerii internaționali cu privire la stadiul pregătirilor, Comisia Europeană propune acordarea unui timp suplimentar...

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru fermierii afectați de calamități naturale

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole