ADM, un lider global în nutriția umană și animală, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea companiei Vandamme Hungaria Kft și a entităților asociate, care operează o unitate de procesare și extracție fără OMG, cu o capacitate de 700 de tone metrice/zi, situată în nordul Ungariei.
Sebastian Kuck, director general ADM pentru procesarea soiei în UE:
„Tendințele globale durabile legate de securitatea alimentară și sustenabilitate determină cererea pentru produse fără OMG, iar 60% dintre consumatorii dintr-un sondaj european au declarat că preferă ca această specificație să fie prezentă pe ambalajele produselor. ADM investește pentru a se asigura că putem satisface această cerere în creștere”.
„După un proces de mai mulți ani în care ne-am extins oferta de soia fără OMG la fabricile noastre de procesare din Becej, Serbia, precum și din Straubing și Mainz, Germania, suntem încântați să adăugăm această fabrică de ultimă generație pentru procesarea soiei și a porumbului, pentru a răspunde și mai bine nevoilor clienților noștri care solicită produse fără OMG în domeniile alimentației, hranei pentru animale, pet food și uleiuri.”
Rene van der Poel, manager comercial:
„Expansiunea noastră în segmentul european de soia fără OMG sprijină, de asemenea, fermierii noștri furnizori, oferindu-le o cultură cu valoare adăugată, necesară pentru rotația culturilor și pentru promovarea practicilor agricole regenerative.
Suntem mândri să colaborăm cu fermierii din întreaga Europă și considerăm că aceste investiții reprezintă o modalitate prin care ne extindem capacitățile și demonstrăm abilitatea unică de a satisface nevoile variate ale clienților, inclusiv în contextul noilor reglementări europene privind defrișările.”
Unitatea de producție din Komárom, Ungaria, a fost construită în 2010 și transformă boabele de soia și porumb în făină și uleiuri pentru clienți din Europa și Orientul Mijlociu. Aceasta are 38 de angajați și a generat venituri de aproximativ 114 milioane de euro în 2023.
ADM se așteaptă să finalizeze această tranzacție, care este supusă aprobărilor din partea autorităților de reglementare, în următoarele luni.