15.1 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUngaria nu va ridica interdicția asupra produselor agricole ucrainene

Ungaria nu va ridica interdicția asupra produselor agricole ucrainene

În următoarele 9-10 luni, Ucraina și UE ar trebui să definească parametrii comerțului pentru perioada premergătoare aderării la UE. Cea mai sensibilă problemă este legată de produsele agricole.

Declarația aparține lui Taras Kachka, citat de UkrAgroConsult, Ministru Adjunct al Economiei al Ucrainei și Reprezentant Comercial al Ucrainei, în urma vizitei sale în Ungaria.

„Poziția Ungariei va fi esențială în această chestiune, atât datorită președinției sale în cadrul UE, cât și pentru că este un vecin care menține anumite restricții asupra exporturilor,” a explicat el.

Taras Kachka a menționat că a avut o discuție constructivă și orientată spre soluții cu Ministrul Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy.

„Înțelegem cât de mult efort va fi necesar pentru a obține rezultatul dorit,” a adăugat Ministrul Adjunct.

‹ adv ›

În același timp, Ministrul Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy, a spus că interesele fermierilor sunt pe primul loc, astfel că țara sa continuă să mențină interdicția asupra importurilor de produse agricole din Ucraina.

Acesta a explicat că este necesar să se angajeze într-un dialog pentru a putea oferi răspunsuri adecvate provocărilor cu care se confruntă agricultura.

„Prin cunoașterea mai profundă a punctelor de vedere ale fiecăruia, putem lua decizii mai informate,” a declarat István Nagy, citat de serviciul de presă al ministerului.

Ministrul a menționat că Ungaria înțelege importanța exporturilor agricole pentru Ucraina, deoarece acestea reprezintă una dintre cele mai mari surse de venit la buget.

„Cu toate acestea, în interesul fermierilor maghiari, țara noastră continuă să mențină interdicția asupra importurilor de produse agricole ucrainene. În același timp, tranzitul este încă permis, astfel încât produsele ucrainene pot ajunge pe piețele de destinație nu doar pe cale maritimă, ci și pe uscat,” a spus István Nagy, adăugând că interesul principal al Ungariei este ca Uniunea Europeană să ia în considerare reglementări care să țină cont de interesele țării sale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Coasta de Fildeş vrea să majoreze cu 23% preţul plătit fermierilor pentru boabele de cacao

Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial de...
‹ adv ›

APMR: Creşterea preţului la masa lemnoasă şi neaplicarea Codului Silvic, printre cauzele declinului industriei mobilei

Cauzele care au dus la declinul industriei mobilei româneşti sunt creşterea exagerată a preţului la masa lemnoasă, lipsa materiei...

Reuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Importurile de porumb ale Chinei s-au atenuat în ultimele luni, în condiţiile în care s-au redus şi livrările de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole