24.7 C
București
vineri, 4 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are loc expoziția AgriPlanta – RomAgroTec, ce reunește prezentări de loturi demonstrative, mașini agricole, horticultură, zootehnie.

Prezent la expoziție, în cadrul seminarului „Instrumente și modalități de măsurare prin experimente a intervențiilor agroecologice”, organizat de asociația Inter-Bio și Wallachia Ehub, Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal din cadrul MADR, Ambasador al Agriculturii Ecologice în România a subliniat că agricultura ecologică din România a avut un trend ascendent în ultimii ani, în ceea ce privește suprafața utilizată, numărul exploatațiilor agricole și al operatorilor ecologici înregistrați în România.

Dezvoltarea durabilă a producției ecologice în România se bazează pe norme de producție solide, armonizate la nivelul Uniunii Europene, care răspund așteptărilor operatorilor și ale consumatorilor în ceea ce privește calitatea produselor ecologice.

‹ adv ›

Desfășurat sub motto-ul „Din pasiune pentru agricultură”, AgriPlanta – RomAgroTec, pune la dispoziția fermierilor nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes privind utilizarea mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, efectuează vineri o vizită de lucru în Republica Moldova

O delegaţie condusă de ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, va...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii solicită intervenția CE pentru reglementarea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susţine că este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene în privinţa importurilor ucrainene de...

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru fermierii afectați de calamități naturale

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole