13.2 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu: Guvernul aprobă modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin...

Ciolacu: Guvernul aprobă modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR

Guvernul va aproba joi modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Tot în privinţa PNRR, aprobăm astăzi modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR. Concret, ţinta noastră este ca banii să stea cât mai puţin în conturile statului român şi să ajungă în cel mai scurt timp pe şantierele de investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

În completare, ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, Adrian Câciu, a oferit mai multe detalii despre aceste decizii.

„Astăzi aprobăm în principal distribuirea sumelor care se cuvin României din capitolul RePowerEU, cele 1,4 miliarde de euro.

Şi aici foarte important este faptul că 1,2 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia gospodăriilor cetăţenilor români în acest an, prin vouchere pentru eficienţă energetică şi vouchere pentru panouri fotovoltaice şi baterii.

Este foarte important, aprobăm astăzi această distribuire, iar în luna mai o să declanşăm procedura de distribuire a acestor programe de sprijin pentru populaţie. De asemenea, tot prin această redistribuire de sume din RePowerEU, agricultura, pentru prima oară, are acces la banii din PNRR.

După cum ştiţi, a fost o luptă să introducem şi capitolul agricultură, mai ales pe partea de energie din zona de irigaţii. Sperăm să fie cât mai rapid implementat tot acest program”, a declarat Câciu. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management 

Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România și Republica Moldova...
‹ adv ›

ANM: Cod portocaliu de vijelii şi grindină în localităţi din judeţul Iaşi, în ora următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări nowcasting Cod portocaliu de vijelii şi grindină, valabile în ora următoare...

Amenzi de aproximativ 4 mln lei aplicate de ANPC, în prima jumătate a lunii aprilie

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi de aproximativ 4 milioane lei în urma controalelor efectuate în prima jumătate a lunii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole