17.1 C
București
vineri, 5 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu: Guvernul aprobă modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin...

Ciolacu: Guvernul aprobă modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR

Guvernul va aproba joi modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Tot în privinţa PNRR, aprobăm astăzi modificările bugetului multianual aferent reformelor şi investiţiilor asumate prin PNRR. Concret, ţinta noastră este ca banii să stea cât mai puţin în conturile statului român şi să ajungă în cel mai scurt timp pe şantierele de investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

În completare, ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, Adrian Câciu, a oferit mai multe detalii despre aceste decizii.

„Astăzi aprobăm în principal distribuirea sumelor care se cuvin României din capitolul RePowerEU, cele 1,4 miliarde de euro.

Şi aici foarte important este faptul că 1,2 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia gospodăriilor cetăţenilor români în acest an, prin vouchere pentru eficienţă energetică şi vouchere pentru panouri fotovoltaice şi baterii.

Este foarte important, aprobăm astăzi această distribuire, iar în luna mai o să declanşăm procedura de distribuire a acestor programe de sprijin pentru populaţie. De asemenea, tot prin această redistribuire de sume din RePowerEU, agricultura, pentru prima oară, are acces la banii din PNRR.

După cum ştiţi, a fost o luptă să introducem şi capitolul agricultură, mai ales pe partea de energie din zona de irigaţii. Sperăm să fie cât mai rapid implementat tot acest program”, a declarat Câciu. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Hunedoara: Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la APIA

Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură...

Preşedintele ACA: Valorificarea produselor apicole în ultimii doi ani a cunoscut o scădere drastică

Valorificarea produselor apicole a cunoscut în ultimii doi ani o scădere drastică, în condiţiile în care costurile de producţie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole