15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSchemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care...

Schemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care nu utilizează glifosat

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 215 milioane de euro menită să ajute fermierii francezi care nu folosesc glifosat și, prin urmare, se confruntă cu costuri de producție mai mari, scrie rfi.ro.

Schema de ajutor franceză acordă un credit fiscal anual de 2.500 de euro pentru fiecare fermă care nu utilizează glifosat.

Planul francez este de a compensa costurile fermierilor angajați în procesul de eliminare treptată a erbicidului controversat și a fost acceptat de executivul european în conformitate cu regulile stabilite prin Cadrul temporar de criză adoptat de Bruxelles în martie 2022.

Reamintim că în Uniunea Europeană utilizarea glifosatului este autorizată temporar, până la 15 decembrie 2023. O decizie finală se va lua după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară se va pronunța în privința efectelor erbicidului asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole