10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSchemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care...

Schemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care nu utilizează glifosat

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 215 milioane de euro menită să ajute fermierii francezi care nu folosesc glifosat și, prin urmare, se confruntă cu costuri de producție mai mari, scrie rfi.ro.

Schema de ajutor franceză acordă un credit fiscal anual de 2.500 de euro pentru fiecare fermă care nu utilizează glifosat.

Planul francez este de a compensa costurile fermierilor angajați în procesul de eliminare treptată a erbicidului controversat și a fost acceptat de executivul european în conformitate cu regulile stabilite prin Cadrul temporar de criză adoptat de Bruxelles în martie 2022.

Reamintim că în Uniunea Europeană utilizarea glifosatului este autorizată temporar, până la 15 decembrie 2023. O decizie finală se va lua după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară se va pronunța în privința efectelor erbicidului asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Schemă de ajutor de stat de aproximativ 390 mln de lei pentru sectorul creșterii animalelor

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o Hotărâre...
‹ adv ›

Guvernul alocă 600 mln de lei pentru sprijinirea fermierilor

Guvernul va aproba joi alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi...

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole