Carolina Fernández Martín este Marketing Manager al fermei zootehnice Casa Gutier din Spania și a participat în calitate de speaker în cadrul RALF 2022 – Romanian Agriculture Leadership Forum, evenimentul de business al anului în agricultură, care a avut loc în perioada 18-19 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „România Agricolă Europeană”.
Iubind carnea și având mereu preocuparea pentru calitatea experienței consumatorului final, cei de la Casa Gutier au făcut studii asupra cărnii pe care o produc, pentru a se asigura că are o calitate bună, cu înaltă valoare nutritivă și că e obținută prin metode sustenabile.
Timp de doi ani, ferma s-a implicat alături de o universitate de profil în activități de cercetare și inovație, făcând astfel modificarea profilului lipidic al cărnii produse.
Cei are lucrează în zootehnie trebuie să își amintească mereu că dincolo de produsele fermei se află de fapt oamenii care le vor consuma. Pentru aceasta, Casa Gutier organizează zilele porților deschise în care oamenii pot veni să vadă exact cum se produce carnea pe care o consumă ei.
Aceasta are caracteristici senzoriale specifice o textură și un gust mai intense decât carnea de vită convențională, o culoare mai intensă, este mai ușor digerabilă și mult mai nutritivă.