ING Bank România a acordat a doua facilitate de credit de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc.
Potrivit unui comunicat al băncii, transmis joi AGERPRES, valoarea creditelor contractate de Agrinvest Credit IFN de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de lei, după ce compania a mai obţinut un împrumut în luna aprilie 2021.
Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici şi mijlocii de pe plan local.
În cei doi ani de activitate de la înfiinţare, Agrinvest Credit IFN a acordat credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei. La finalul anului 2021, împrumuturile acordate au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult faţă de planul de afaceri stabilit la început de an.
Cu fondurile obţinute, în 2022, Agrinvest Credit IFN vizează un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi.
ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015. Una dintre direcţiile principale ale băncii a fost cea de educaţie financiară pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar şi găsirea unor soluţii concrete pentru facilitarea accesului acestora la finanţare.
Sustenabilitatea şi digitalizarea sunt în centrul strategiei băncii şi în sectorul agribusiness. ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.
ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, cu capital 100% românesc.
Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe agricole, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Compania a intrat în registrul special al IFN-urilor în anul 2021.
Sursa foto: wall-street.ro