26.3 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCE a lansat Premii pentru Promovarea Întreprinderilor Europene, ediţia 2022

CE a lansat Premii pentru Promovarea Întreprinderilor Europene, ediţia 2022

Comisia Europeană a lansat ”Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediţia 2022, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, remis, miercuri, AGERPRES.

În acest fel, DGGrow (Direcţia Generală pentru Piaţa internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri) doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.

„Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” identifică şi recunosc, astfel, cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.

Există şase categorii. Prima, Promovarea spiritului antreprenorial recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor.

Categoria Investiţii în abilităţile antreprenoriale recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local de îmbunătăţire a competenţelor antreprenoriale, manageriale şi ale angajaţilor.

Îmbunătăţirea mediului de afaceri şi sprijinirea tranziţiei digitale recunoaşte politicile şi iniţiativele inovatoare la nivel naţional, regional sau local, care fac ca Europa să fie locul cel mai atractiv pentru demararea unei afaceri.

Funcţionarea, creşterea şi extinderea acesteia pe piaţa unică, simplificarea procedurilor legislative şi administrative pentru întreprinderi, punerea în aplicare a principiului „a gândi mai întâi la scară mică” în favoarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi sprijinirea tranziţiei digitale a întreprinderilor, permiţându-le să dezvolte, să comercializeze şi să utilizeze tehnologii, produse şi servicii digitale de orice fel.

Sprijinirea internaţionalizării afacerilor recunoaşte politici şi iniţiative care încurajează la nivel naţional, regional sau local întreprinderea şi în special întreprinderile mici şi mijlocii, pentru a profita în măsură mai mare de oportunităţile oferite de pieţele din cadrul şi din afara Uniunii Europene.

Sprijinirea tranziţiei durabile recunoaşte politicile şi iniţiativele de la nivel naţional, regional sau local care sprijină tranziţia durabilă şi aspectele de mediu, cum ar fi economia circulară, neutralitatea climatică, energia curată, utilizarea eficientă a resurselor sau biodiversitatea, de exemplu prin dezvoltarea durabilă a competenţelor şi stabilirea de contacte, precum şi prin finanţare.

Antreprenoriat responsabil şi global recunoaşte iniţiativele naţionale, regionale sau locale ale autorităţilor sau parteneriatelor publice – private, care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor de dimensiuni medii.

Această categorie va recunoaşte, de asemenea, eforturile de a promova antreprenoriatul în cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi şomerii, în special şomerii pe termen lung, imigranţii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minorităţilor etnice.

Marele premiu al juriului poate fi din orice categorie, fiind acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cea mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.

„Prin urmare, dacă reprezentaţi o autoritate naţională, regională sau locală ori un parteneriat public-privat, din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului COSME, şi aţi colaborat la o iniţiativă de succes care a condus la dezvoltarea economiei la nivel naţional, regional sau local, vi se solicită insistent să participaţi!”, transmite ministerul.

Există două etape de selecţie. Candidaţii vor fi luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional.

Un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2022.

Termenul de depunere a solicitărilor de către candidaţii din România este 2 iunie 2022.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank România de către UniCredit

Comisia Europeană a aprobat miercuri, în temeiul regulamentului UE...
‹ adv ›

Bruxelles-ul aşteaptă observaţii cu privire la un proiect de modificare a normelor privind ajutoarele de minimis pentru sectorul agricol

Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să îi trimită observaţii cu...

CE susţine că sunt necesare mai multe eforturi pentru un sector al pescuitului rezilient şi sustenabil

Sustenabilitatea generală a activităţilor de pescuit din UE continuă să se îmbunătăţească treptat şi mai puţine stocuri sunt pescuite...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole