23.2 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎn Rusia începe construcția unui complex de sere care va avea o...

În Rusia începe construcția unui complex de sere care va avea o suprafață de 100 de hectare

Conform lui David Rogers din cadrul Alianței pentru Agricultură și Inovație în alimentație a Universității din Queensland, în prezent, Rusia importă jumătate de milion de tone de roșii pe an.

Compania agricolă EKO-culture a început să lucreze la un complex de sere de înaltă tehnologie, de dimensiunea a 140 de terenuri de fotbal, care vor putea crește 63.000 de tone de roșii pe an.

„Proiectul din Kabardino-Balkaria va crea 2.000 de locuri de muncă. Va fi un complex de seră supermodern, dar nu vom folosi roboți pentru a culege roșiile, deoarece regiunea are oameni fără locuri de muncă. În același timp, vom automatiza totul cât mai mult posibil, pentru a le face mai ușoară munca oamenilor”, A DECLARAT ALEXANDRU RUDAKOV, citat de globalconstructionreview.com

În prezent, Rusia importă 500.000 de tone de roșii pe an. Cu toate acestea, Rudakov a declarat că supermarketurile rusești sunt bucuroase să ia produsele companiei sale, deoarece sunt „gustoase, rezistente la alterare și sunt solicitate de consumatori”.

El a adăugat: „Planificăm să cultivăm 63 kg de roșii pe metru pătrat din februarie până în decembrie. Apoi vom cultiva pe suprafețe extinse zmeură, căpșuni și afine. ”

EKO-culture este cel mai mare producător de legume din piața internă a Federației Ruse, cu aproximativ 300 ha de sere în funcțiune. Pe lângă roșii, compania cultivă castraveți și salată, de asemenea mai deține centre logistice și de distribuție capabile să manipuleze 250.000 de tone de legume pe an.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Rusia vrea să îşi majoreze exporturile de lactate în Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Asia

Rusia intenţionează să îşi majoreze prezenţa pe piaţa globală...
‹ adv ›

Rusia a anunțat că interzice timp de şase luni exporturile de benzină

Rusia a anunţat marţi interzicerea timp de şase luni a exporturilor de benzină, începând de la 1 martie, pentru...

Reuters: Rusia a recoltat 142,6 de mln de tone de cereale în 2023, a doua mare recoltă din istorie

Recolta de cereale a Rusiei în 2023 se ridică la 142,6 milioane de tone, cu 9,5% mai mică decât...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole