22.8 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii americani sunt plătiţi pentru a trece la agricultura regenerativă

Fermierii americani sunt plătiţi pentru a trece la agricultura regenerativă

Traderul de produse agricole Cargill Inc. a început să îi plătească pe fermierii americani pentru ca aceştia să adopte practici agricole care cresc sănătatea solului şi captează carbonul în sol, informează Bloomberg.

Potrivit Cargill, astfel de practici agricole, regrupate sub denumirea de agricultură regenerativă, vor crea noi surse de venituri pentru fermieri şi vor permite clienţilor să cumpere bunuri de consum de la Cargill pentru a-şi îndeplini obiectivele de sustenabilitate.

Blocarea carbonului în sol ajută la eliminarea gazelor cu efect de seră iar fermierii ar putea juca un rol important în încetinirea schimbărilor climatice prin utilizarea unor practici agricole mai prietenoase cu mediul. Sectorul agriculturii este responsabil pentru 10% din totalul emisiilor de CO2 ale SUA.

În timp ce alte companii, inclusiv Indigo Ag, au început să îi plătească pe fermieri să capteze carbon în sol, Cargill susţine că abordarea sa, care se întinde de la câmp şi până la produsele finite precum carne şi nutreţ pentru animale, îi conferă un avantaj.

„Acţionăm ca o punte între fermieri şi companiile care produc bunuri de consum. Trebuie să producem mâncare şi în acelaşi timp să ajungem la un rezultat prietenos cu mediul”, a declarat Ben Fargher, vicepreşedinte responsabil cu sustenabilitatea la Cargill.

Programul celor de la Cargill face parte dintr-un angajament mai amplu destinat introducerii practicilor de agricultură regenerativă pe o suprafaţă de aproximativ patru milioane de hectare de teren din America de Nord până în 2030.

Tehnicile de agricultură regenerativă includ cultivarea de culturi intermediare, care sunt plantate după culturile principale, pentru a ajuta la reducerea eroziunii solului.

Până acum, fermierii din statele Illinois, Indiana, Ohio, Arkansas, Missouri şi Tennessee s-au înscris în acest program.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale. Traderii de cereale fac bani din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor. 

Sursa foto: blog.agroop.net

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole