20.3 C
București
sâmbătă, 19 iulie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvLibra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada de tranziţie 2021-2022, potrivit unui comunicat al băncii remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, Libra Internet Bank oferă soluţii adaptate de creditare fermierilor şi altor investitori din spaţiul rural, în vederea implementării proiectelor PNDR. În acest sens, Libra Internet Bank are deja încheiată o convenţie de finanţare cu Fondul European de Investiţii pentru sprijinirea proiectelor finanţate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii pe submăsurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobândă 0% pentru 70% din credit.

Totodată, prin protocolul încheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispoziţia clienţilor eligibili credite pentru prefinanţarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinanţarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinanţarea grantului sau scrisori de garanţie bancară pentru prefinanţare (pentru avansul obţinut din grant).

„Avem 9 ani de când ne-am specializat în agribusiness şi o experienţă vastă în facilitarea accesului la finanţare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. În tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definiţie al fermierilor şi al proiectelor de investiţii în agricultură, iar sprijinirea absorbţiei fondurilor europene în mediul rural se integrează în mod firesc în strategia noastră”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

„Încercăm să convingem cât mai multe instituţii financiare private să urmeze acest exemplu de parteneriat şi să fie angrenate în susţinerea dezvoltării mediului rural românesc. Beneficiarii noştri au nevoie de acces cât mai facil la surse de finanţare în condiţii avantajoase pentru a-şi susţine atât partea de cofinanţare, cât şi necesarul de lichidităţi”, a afirmat, la rândul său, Mihai Moraru, directorul general al AFIR.

Protocolul dintre Libra Internet Bank şi AFIR susţine creşterea accesului la finanţare al fermierilor, cooperativelor şi societăţilor cooperative agricole, al grupurilor şi organizaţiilor de producători, precum şi al IMM-urilor şi întreprinderilor mari din spaţiul rural, care au semnat un contract de finanţare cu AFIR sau care au fost selectaţi de către AFIR în vederea finanţării.

Sursa foto: sandiegouniontribune.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Denis Ionuț Buleandra, inginer-agronom: „Nu mergem pe volum, ci pe fructe de calitate și produse care aduc rezultate”

Ferma Domeniile Green Garden, localizată în județul Vrancea, lucrează...

George Răducu: Cu Europrogress am înființat 5.600 m² de sere controlate. Eficiență 100%

Afacerea de familie, gestionată de George Răducu, activează în legumicultură de câțiva zeci de ani, cultivând legume în teren...

Andrei Ciocoiu: Rezistența la scuturarea silicvelor crește productivitatea rapiței pentru fermierii români

Pe măsură ce agricultura globală evoluează pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale unei populații în creștere, accentul se mută...

Făinarea viței de vie – sfaturi pentru combatere

Făinarea viței de vie (Uncinula necator), alături de mană, este prezentă în toate arealele viticole din România și Republica...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole