35.9 C
București
luni, 10 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleColaborări româno-peruane în domeniul agroalimentar

Colaborări româno-peruane în domeniul agroalimentar

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) intenţionează să organizeze seminarii, mese rotunde şi posibil miniexpoziţii, în cadrul cărora să fie oferite informaţii despre sectorul agroalimentar peruan, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Aceste evenimente ar urma să contribuie la identificarea intereselor oamenilor de afaceri din România pe acest segment şi la întărirea legăturilor între cele două comunităţi de afaceri.

Preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a avut o înâlnire cu Maria­a Eugenia Echeverria­a Herrera, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Peru în ţara noastră.

La întâlnire a participat, de asemenea, Carlos Ernesto Barrios Paucar, secretar I în cadrul Ambasadei, care răspunde de sectorul relaţiilor economice internaţionale.

„În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a vorbit despre strategia Camerei bucureştene în domeniul relaţiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar. În acest context, a punctat colaborarea bună cu Ambasada Republicii Peru, datorită căreia a fost posibilă organizarea ‘Zilei Oportunităţilor de Afaceri’ dedicată acestei ţări şi a unei miniexpoziţii de produse peruane, evenimente care au contribuit la o mai bună cunoaştere de către firmele româneşti a potenţialului economiei ţării sud-americane”, se menţionează în comunicat.

În opinia preşedintelui CCIB, manifestările dedicate promovării cooperării bilaterale ar trebui reluate în perioada următoare, post-pandemică, pentru a fructifica oportunităţile pe care le oferă atât economia românească, cât şi cea peruană.

Potrivit sursei citate, Maria­a Eugenia Echeverria­a Herrera a exprimat interesul ţării sale pentru diversificarea produselor pe care le exportă în România.

În acest context, ambasadorul Republicii Peru la Bucureşti a subliniat că PROMPERU, Agenţia peruană pentru promovarea exportului, a trecut România în rândul pieţelor ţintă şi se acordă o atenţie deosebită introducerii în ţara noastră a unor mărfuri tradiţionale: fructe exotice, zahăr, cafea, cacao şi produse organice, de bună calitate şi la preţuri competitive, mai ales dacă se identifică posibilităţi de livrare directă.

Totodată, Maria­a Eugenia Echeverria­a Herrera a apreciat propunerile preşedintelui CCIB şi a exprimat întreaga deschidere pentru organizarea unor seminarii, mese rotunde şi posibil miniexpoziţii, în cadrul cărora să fie oferite informaţii valoroase despre sectorul agro-alimentar peruan şi care să contribuie la identificarea intereselor oamenilor de afaceri din România pe acest segment şi la întărirea legăturilor între cele două comunităţi de afaceri.

Cu prilejul prezenţei la Palatul CCIB, Maria­a Eugenia Echeverria­a Herrera a vizitat cu interes, Expoziţia „Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord”, organizată de Camera bucureşteană în parteneriat cu Ambasada acestei ţări în România.

Diplomatul peruan, care este şi ambasador nerezident al ţării sale în Republica Macedonia de Nord, a apreciat pozitiv efortul organizatorilor de a promova produsele agroalimentare a acestei ţări balcanice în România.

La 31 martie 2021 (date disponibile), schimburile comerciale româno-peruane s-au cifrat la 5,3 milioane dolari, cu 9,6% sub nivelul perioadei similare a anului trecut, din care exportul a fost de 1,1 milioane dolari (-51,3%), iar importul de 4,2 milioane dolari (+16,5%).

Sursa foto: wall.alphacoders.com

  • Citește despre ->
  • CCIB
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole