13.9 C
București
miercuri, 7 mai, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvSyngenta: Datele revoluționează agricultura, permițând luarea unor decizii mai bune

Syngenta: Datele revoluționează agricultura, permițând luarea unor decizii mai bune

Syngenta stabilește o colaborare strategică cu Al Dahra, un jucător agricol global cu operațiuni în 20 de țări.

Se preconizează că îmbunătățirea conectivității în agricultură va adăuga peste 500 de miliarde de dolari la produsul intern brut global până la sfârșitul deceniului, conform companiei de consultanță McKinsey.

Instrumentele digitale sofisticate precum senzorii, dronele și analizele de date facilitează un alt nivel al agriculturii de precizie, utilizare optimizată a resurselor și luarea unor decizii mai bune, împuternicind fermierii și transformând sustenabilitatea agriculturii.

Operațiunile agricole aflate în avangarda acestei transformări tehnologice se poziționează pentru a prospera în acest viitor bazat pe conectivitate.

Syngenta, un lider global în inovație agricolă și Al Dahra, o companie multinațională în agribusiness, ce administrează 160.000 hectare irigate de teren agricol, cu operațiuni active pe șase continente, anunță un parteneriat strategic pentru implementarea soluțiilor digitale de management agricol ale Syngenta pe mai mult de 89.0000 hectare de teren arabil, în ferme aparținând Al Dahra în România, Serbia, Egipt și Maroc.

Această colaborare își propune să promoveze agricultura durabilă la scară largă și să îmbunătățească productivitatea în regiunile cheie.

Prin implementarea Cropwise® Operations de la Syngenta, Al Dahra va putea centraliza datele agricole provenite din operațiunile sale în mai multe țări și zone de producție și să își optimizeze deciziile de management agricol – de la nivelul fiecărei sole până la întreaga operațiune. Prin această colaborare, Al Dahra își propune să îmbunătățească sustenabilitatea operațiunilor sale agricole, să asigure productivitatea pe termen lung și să își securizeze aprovizionarea cu furaje.

Cropwise® Operations de la Syngenta este o platformă completă care integrează module pentru managementul agronomic, financiar și administrativ al fermei, care va fi integrată cu instrumentele digitale existente ale Al Dahra.

Datele în timp real vor permite administratorilor fermelor Al Dahra să răspundă rapid situațiilor determinate de factorii de stres biotic (dăunători, agenți patogeni), să gestioneze mai bine utilizarea apei și eficiența irigațiilor și să optimizeze țintit utilizarea semințelor, îngrășămintelor și a altor inputuri agricole.

Cropwise® Operations a fost complet integrat în tabloul complex de soluții IT al Al-Dahra, permițând implementarea unor standarde unificate la nivelul întregului agro-holding. Ca rezultat, toate unitățile de business folosesc acum aceleași șabloane, clasificatoare și metrici, permițând o raportare managerială consecventă și compatibilă.

Feroz Sheikh, Director de Informații și Digital al Grupului Syngenta, a declarat:

„Platforma noastră Cropwise® Operations reprezintă un salt semnificativ înainte în agricultura digitală. Prin parteneriatul cu Al Dahra, demonstrăm cum informațiile bazate pe date pot transforma operațiunile agricole la scară largă în diverse zone geografice. Acest parteneriat nu doar revoluționează managementul fermelor și optimizează producțiile, dar stabilește și un nou standard global pentru agricultura sustenabilă bazată pe date”.

Cropwise® conectează digital în prezent 70 de milioane de hectare de teren agricol.

„La Al Dahra, căutăm mereu modalități de a impulsiona industria prin inovație. Viziunea noastră pentru viitor este clară: o infrastructură inteligentă, digitală, care lucrează pentru noi – reducând nevoia introducerii manuală a datelor și oferind angajaților noștri mai mult timp pentru a se concentra pe ceea ce contează cu adevărat.

Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este să automatizăm raportarea cât mai mult posibil, asigurând informații în timp real despre tot ceea ce se întâmplă în fermele noastre. Pentru a transforma această viziune în realitate, aveam nevoie de partenerul potrivit, iar Cropwise Operations s-a evidențiat a fi soluția perfectă pentru a duce managementul fermei noastre la nivelul următor”, a declarat Arnoud van den Berg, CEO al grupului Al Dahra.

Platforma Cropwise® Operations este utilizată pentru:

Monitorizarea solelor și analiza datelor

  • Monitorizarea în timp real prin satelit a sănătății plantelor și a condițiilor de cultură.
  • Analiza indicilor multiplii de vegetație (NDVI, NDMI, NDWI). 
  • Detectarea timpurie a problemelor prin intermediul funcționalităților de recunoaștere digitală.
  • Rețele private de stații meteorologice ce asigură prognoza locală a condițiilor meterologice.
  • Colectarea și analizarea detaliată a datelor despre sol. 

Gestionarea integrată a datelor

  • Integrarea completă a datelor de la sateliți, utilaje, stații meteorologice și senzori.
  • Analiza complexă a datelor pentru interpretarea modelelor și predicția randamentelor culturilor.
  • Utilizarea ca instrument de asistență decizională pentru optimizarea aplicării pesticidelor și a îngrășămintelor.
  • Planificarea sezonieră și digitalizarea procesului de documentare a tuturor operațiunilor. 
  • Sistem de gestionare al experimentelor pentru monitorizarea și analiza rezultatelor.

Optimizarea resurselor

  • Urmărirea consumului de combustibil și a programelor de întreținere.
  • Sprijin decizional pentru aplicarea cu rată variabilă.
  • Proces de documentare digitalizat și eficientizat.
  • Gestionarea stocurilor și monitorizarea costurilor de producție.
  • Gestionarea activităților de întreținere a flotei, reparațiilor utilajelor și verificărilor de rutină.

Integrarea avansată a echipamentelor

  • Integrarea simplificată, eficientizată cu John Deere Operations Center.
  • Compatibilitate cu Trimble, Claas, și Safe Fleet systems.
  • Transfer atomat de date între utilaje și platforma centrală de management. 
  • Monitorizarea în timp real al stării echipamentelor și optimizarea performanței. 

Inițiative de sustenabilitate

  • Implementarea bunelor practici agricole.
  • Monitorizarea indicatorilor de sănătate a solului.
  • Gestionarea resurselor de apă prin tehnici de irigare de precizie. 

Despre Syngenta 

Syngenta este un lider global în inovația agricolă, prezent în peste 100 de țări. Syngenta se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii și practici agricole care să le conferă fermierilor  posibilitatea de a realiza transformările necesare pentru a hrăni populația lumii, protejând în același timp planeta.

Descoperirile științifice curajoase aduc beneficii  pentru fermieri și societate, la o scară mai mare decât oricând. Orientată după prioritățile de sustanbilitate stabilite, Syngenta dezvoltă noi tehnologii și soluții care îi ajută pe fermieri să cultive plante mai sănătoase într-un sol mai sănătos, cu o productivitate mai mare.

Syngenta Crop Protection are sediul central în Basel, Elveția; Syngenta Seeds are sediul central în Statele Unite.

Despre Al Dahra

Al Dahra este un lider multinațional cunoscut în agrobusiness, cu peste 160’000 hectare de teren agricol în Egipt, România, Serbia, SUA și alte țări, specializat în cultivarea, producția și comercializarea a aproape 3 milioane de tone de produse agroalimentare esențiale și până la 3 milioane tone de furaje pentru animale.

Deservind o bază largă de clienți, de la întreprinderi comerciale la agenții guvernamentale, Al Dahra are o amprentă geografică extinsă, operând în peste 20 de țări și deservind mai mult de 40 de piețe, cu o poziție de lider în Africa, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.aldahra.com.

Syngenta
Syngentahttps://www.syngenta.ro
Syngenta este una dintre companiile globale de vârf din agricultură, formată din Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Macfrut 2025: Italia mizează pe horticultură ca motor economic

Cel mai important târg internațional dedicat sectorului horticol, Macfrut,...

AFM lansează programul Rabla pentru tractoare: 500 de mil. de lei pentru fermierii români

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) organizează sesiune de înscriere a solicitanţilor persoane fizice – producători agricoli în cadrul Programului de...

Raiffeisen Bank România, profit net de 418 milioane de lei în primul trimestru

Raiffeisen Bank România a obţinut profit net de 418 milioane de lei în primul trimestru al acestui an, în...

Egiptul începe recoltarea grâului, cu obiectivul de autosuficiență

Sezonul de recoltare a grâului a început în mai multe guvernorate din Egipt. Guvernul egiptean sprijină activ fermierii locali...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole