20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANPC: Un nou ordin pentru vânzarea produselor alimentare și protecția consumatorilor

ANPC: Un nou ordin pentru vânzarea produselor alimentare și protecția consumatorilor

Furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate este prevăzută într-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, a anunţat luni autoritatea de protecţie a consumatorilor.

„Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Preşedintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate. Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate să fie însoţite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informaţii privind prezenţa substanţelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranţă”, se menţionează în comunicat.

Astfel, potrivit ANPC, informaţiile trebuie să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării acestora.

De asemenea, informaţiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, uşor accesibil, lizibil, de neşters şi nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

„Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanţă, informaţiile privind substanţele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranţă figurează pe suportul de vânzare la distanţă, pe eticheta de preţ sau ambalajul de transport, precum şi în orice material informativ”, se mai spune în comunicat. 

Sursa foto: bakingbusiness.com

  • Citește despre ->
  • ANPC
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Amenzi de aproximativ 4 mln lei aplicate de ANPC, în prima jumătate a lunii aprilie

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi de aproximativ 4 milioane...
‹ adv ›

ANPC: Amenzi de peste 45.000 de lei şi carne de pui cu Salmonella retrasă de la vânzare, în urma unor controale

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 45.000 de lei şi au oprit temporar de...

Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 3,9 milioane lei, în urma controalelor la 330 de magazine

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat seria de controale la magazinele marilor lanţuri de retail, în ultimele...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole