3 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUE își intensifică sprijinul pentru securitatea alimentară și nutriția la nivel global

UE își intensifică sprijinul pentru securitatea alimentară și nutriția la nivel global

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Consiliul Uniunii Europene a adoptat, pe 16 decembrie 2024, concluziile sale privind „Consolidarea sprijinului Echipei Europa pentru securitatea alimentară și nutriția la nivel global”.

Aceste concluzii oferă un cadru strategic de acțiune pentru a pune capăt foametei și tuturor formelor de malnutriție, pe baza a patru piloni: solidaritate, producție, comerț și multilateralism.

De asemenea, ele reflectă angajamentul UE de a asigura coerența între politicile interne și externe, bazate pe valorile UE și dreptul internațional.

‹ adv ›

Recunoscând că insecuritatea alimentară este cauzată de efectele combinate ale șocurilor economice, fenomenelor meteorologice extreme și epuizării resurselor naturale, UE pledează pentru o strategie multisectorială și cu mai mulți actori, bazată pe o cooperare strânsă cu partenerii multilaterali.

În plus, aceasta își reafirmă angajamentul de a aborda deficitul de finanțare umanitară și de a promova transformarea către sisteme agricole și alimentare sustenabile.

În concluziile sale, Consiliul condamnă ferm folosirea alimentelor ca armă și utilizarea foametei ca metodă de război.

Reamintește războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, nejustificat, neprovocat și ilegal, precum și efectele asupra securității alimentare globale cauzate de distrugerea deliberată a infrastructurii agricole ucrainene, a porturilor, a spațiilor de depozitare și a facilităților de export, precum și de atacurile asupra navelor comerciale care transportă cereale ucrainene.

Consiliul laudă eforturile Ucrainei de a asigura producția agricolă și exporturile.

În ceea ce privește situația din Gaza și Sudan, Consiliul solicită un armistițiu imediat și cere acces complet, rapid, sigur și fără obstacole la ajutorul umanitar, reamintind că toate părțile implicate în conflicte armate au obligația de a permite asistența alimentară pentru civilii aflați în nevoie.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Avertizări de vânt puternic, viscol şi ploi în peste jumătate din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cinci avertizări...
‹ adv ›

Acarieni dăunători – când începem monitorizarea. Tratamente

Din cauza dimensiunii mici și a distribuției pe focare în câmp este dificilă monitorizarea acarienilor, în special a eriofizilor....

Producția de porci din UE își revine temporar în 2024

În 2023, producția de porci din UE a atins un nivel minim record, în timp ce prețurile furajelor au...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole