10.9 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvNEXAT lansează cel mai mare cultivator din lume

NEXAT lansează cel mai mare cultivator din lume

După prezentarea tractorului de 1100 cai putere care a uimit prin dimensiuni și a fost testat de grupul Maxagro din România, urmat de distribuitorul de îngrășăminte de 20.000 litri, NEXAT continuă să uimească prin dimensiunile și performanța tehnicii cu cel mai mare cultivator din lume.

Cel mai mare cultivator din lume

În colaborare cu Väderstad, Cultus HD a fost adaptat pentru a se potrivi tractorului NEXAT, permițând lucrarea solului cu o lățime de lucru de 14 metri obținând în rezultat cel mai mare cultivator din lume.

Sistemul holistic de producție agricolă NEXAT utilizează benzi tehnologice de 14 metri lățime, stabilite o singură dată și utilizate pe tot parcursul anului pentru toate operațiunile din câmp.

Această metodă previne compactarea solului pe până la 95% din suprafață, evitând afectarea regenerării vieții în sol și creând condiții optime pentru culturile agricole.

În ultimii ani, NEXAT a efectuat analize ale solului la nivel mondial, obținând informații despre condițiile terenurilor cultivate convențional. Rezultatele dezvăluie adesea o compactare semnificativă a solului.

Această problemă provine parțial din circulația necontrolată a mașinilor și tractoarelor de diferite lățimi de lucru pe câmpuri și parțial din formarea așa-numitului hardpan (stratul compactat al solului), creat prin tăierea și răsturnarea solului prin metode tradiționale de arat.

O astfel de compactare duce la eroziune, infiltrarea slabă a apei, aport redus de oxigen și vitalitate scăzută a solului, afectând negativ potențialul natural al acestuia și reducând randamentele.

Noul Cultus HD oferă aplicații versatile în agricultura controlată pe lățime mare, cu adâncimi de lucru între 5 și 30 cm. Gama sa bine stabilită de caracteristici asigură o soluție personalizată pentru orice condiție.

cel mai mare cultivator din lume nexat

De la lucrare superficială și amestecare până la afânarea profundă a straturilor compacte, Cultus HD poate face față tuturor.

Cu o distanță între organele de lucru active de 25 cm, solul este afânat uniform în cadrul benzii NEXAT, dar poate fi transformat într-un cultivator pentru lucrare în benzi (strip-till) cu o distanță între rânduri de 50 cm, prin plierea unui rând de organe active.

Reprezentanții NEXAT:

„Misiunea noastră este să dezvoltăm un sistem care nu doar să ușureze munca, ci să revoluționeze agricultura în mod sustenabil. Premiera în România a fost un succes total, obținând o performanță de până la 10 hectare pe oră la o adâncime de lucru de 25 cm. Anul viitor, vor fi produse și livrate clienților unități suplimentare Cultus HD”.

Datorită sistemului său automat de eliberare a pietrelor, cu o forță de eliberare de 680 kg, Cultus HD este construit să reziste chiar și în cele mai dificile condiții.

Integrarea noului Cultus HD în sistemul NEXAT marchează o extindere semnificativă a portofoliului său de lucrare a solului.

Nu este nevoie de utilaje suplimentare pentru a traversa câmpurile – nici măcar pentru agricultura circulară. Acest lucru maximizează întregul potențial al sistemului NEXAT.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole