34.6 C
București
marți, 8 iulie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvPremieră mondială: Corteva anunță grâul hibrid non-OMG

Premieră mondială: Corteva anunță grâul hibrid non-OMG

Corteva a anunțat pe 18 noiembrie o descoperire revoluționară pentru una dintre cele mai importante culturi alimentare din lume – grâul – printr-o tehnologie hibridă non-OMG, proprietară și fără precedent.

Deși alte culturi, precum porumbul, au beneficiat exponențial de tehnologia hibridă de-a lungul anilor, sistemele de producție ale grâului au întâmpinat obstacole care au împiedicat utilizarea consecventă și rentabilă a acestei tehnologii, limitând astfel posibilitatea de a obține îmbunătățiri semnificative ale randamentului.

Tehnologia hibridă la grâu a Corteva ar putea:

  • **Crește potențialul de randament cu 10%**¹ folosind aceeași suprafață de teren și resurse, oferind o promisiune semnificativă atât pentru fermieri, cât și pentru securitatea alimentară globală;
  • Fi mai rezistentă la secetă: testele de cercetare arată că grâul hibrid al Corteva poate produce cu aproximativ 20% mai mult² decât soiurile de elită în condiții de stres hidric, ajutând astfel fermierii să se adapteze mai bine la impactul schimbărilor climatice;
  • Accelera viteza de lansare pe piață a noilor germoplasme de elită prin creșterea capacității de producție a semințelor părinte în comparație cu tehnologia competitorilor.

Sam Eathington, director de tehnologie și digital al Corteva:

„Pioneer a introdus porumbul hibrid în anii 1920, iar de atunci tehnologia noastră a contribuit la creșteri de peste 600% ale randamentelor medii³. Cu noua noastră tehnologie proprietară, fără precedent, pentru grâu, suntem pregătiți să aducem beneficii revoluționare și un potențial de randament ridicat încă unei culturi esențiale.”

Semințele hibride sunt create prin încrucișarea a doi părinți genetic diferiți, pentru a produce plante mai rezistente și cu randamente mai mari pentru fermieri.

Spre deosebire de alte sisteme de hibridizare ale grâului care se bazează pe tehnologii mai vechi, tehnologia complet nouă, proprietară, dezvoltată de Corteva, a demonstrat în teste că funcționează în 100% din germoplasmele de grâu – permițând câștiguri genetice mai rapide și livrarea semințelor la scară comercială.

Cultivat de peste 10.000 de ani, grâul este crescut pe aproximativ 550 de milioane de acri, oferind hrană pentru sute de milioane de oameni și reprezentând 20% din caloriile consumate la nivel global.

Corteva intenționează să lanseze hibridul în 2027 în America de Nord, urmând să-și extindă portofoliul în timp.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Elena Andrei: „Plătesc arenda fără stres. Totul e în telefon”

Sunt Elena Andrei, fermier în județul Călărași și vreau...

Iris Roșculeț, tânăra fermieră TalentA care inspiră viitorul agriculturii

Sprijinirea femeilor în agricultură reprezintă o investiție strategică în viitorul unor sisteme alimentare reziliente, incluzive și sustenabile. Ca parte...

TehAgroFest 2025 – 3 zile de inovație agricolă în câmp, aproape de Chișinău

În perioada 31 iulie – 2 august 2025, la doar câțiva kilometri de Chișinău, în comuna Tohatin (Republica Moldova), va avea...

Programul de asigurare pentru hibrizii de rapiță Dekalb se extinde și în 2025

Rapița este și va rămâne una dintre cele mai importante culturi din România. Pe lângă importanța ei în cadrul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole