19.1 C
București
marți, 15 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA își continuă colaborarea cu Maroc: Vizită pentru reluarea exporturilor de ovine

ANSVSA își continuă colaborarea cu Maroc: Vizită pentru reluarea exporturilor de ovine

În perioada 14-18 octombrie 2024, o delegație a ANSVSA, condusă de președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, efectuează o vizită de lucru în Regatul Maroc.

Vizita are ca obiectiv discutarea cu autoritățile marocane a situației epidemiologice referitoare la pesta micilor rumegătoare (PMR) și stabilirea condițiilor necesare pentru reluarea exportului de ovine, diversificarea exportului existent, prin deschiderea exportului de bovine și de carcase de ovine, bovine și caprine, dar și pentru miere, lapte și produse lactate.

ANSVSA a menținut un dialog constant cu partenerii internaționali, asigurându-i că măsurile de eradicare, prevenție și control epidemiologic vor facilita continuarea comerțului în condiții de siguranță, protejând astfel interesele economice ale României.

‹ adv ›

Această delegație, organizată în cadrul unui parteneriat public-privat, reflectă colaborarea strânsă dintre autorități și sectorul privat.

Crescătorii de ovine au oportunitatea de a se întâlni cu oameni de afaceri marocani, contribuind la întărirea relațiilor economice și comerciale și la creșterea exporturilor de animale vii.

ANSVSA continuă să comunice cu omologii din țările partenere, garantând că exporturile se vor desfășura fără întreruperi.

Eforturile susținute ale ANSVSA și ale partenerilor guvernamentali subliniază angajamentul României de a proteja sănătatea animalelor și de a susține comerțul internațional, în același timp promovând dezvoltarea și competitivitatea sectorului agricol românesc pe piața globală.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Amenzi de 1,2 mln de lei în industria alimentară pentru nereguli

Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa...
‹ adv ›

ANSVSA: România mai are active şapte focare de pesta rumegătoarelor mici

România mai avea, vineri, şapte focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) active, după ce, în cursul acestei săptămâni, au...

ANSVSA recomandă mai multe măsuri pentru protecţia animalelor în cazul inundaţiilor

Mai multe măsuri de profilaxie generală şi specifică, ecarisare şi sănătate publică au fost transmise duminică, de Autoritatea Naţională...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole