12.6 C
București
luni, 7 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎn premieră, Colocviul European de Mustelide la USAMV Cluj-Napoca

În premieră, Colocviul European de Mustelide la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi gazda, în premieră pentru România, a Colocviului European de Mustelide – ediția a XXXV-a, în perioada 24-27 septembrie 2024, un eveniment de anvergură dedicat ecologiei și conservării speciilor de mustelide, organizat de Vincent Wildlife Trust (Marea Britanie), împreună cu Societatea Română de Sălbăticie și Flora & Fauna România. 

„Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale din acest domeniu, adunând aproape 100 de participanți din Portugalia, Anglia, Spania, Polonia, Franța, Germania, Italia, Elveția, Țara Galilor, Bulgaria, Estonia, Irlanda, România și Canada.

Colocviul reprezintă o oportunitate valoroasă de schimb de informații între cercetători și specialiști, care își vor împărtăși cunoștințele necesare pentru a proteja aceste specii esențiale pentru biodiversitatea europeană.

Reuniunea se organizează o dată la doi ani și, desigur, este o onoare pentru universitatea noastră să-l găzduiască în premieră pentru România”, a declarat Prof. dr. Andrei Mihalca, de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Cluj-Napoca

Temele centrale ale ediției din 2024 se axează pe Nurca europeană, Ecologia și conservarea mustelidelor, precum și metodele de cercetare și monitorizare utilizate pentru protejarea acestor specii. 

Un punct crucial al discuțiilor va fi stadiul critic de conservare a nurcii europeane (Mustela lutreola – critically endangered, conform IUCN).

‹ adv ›

O specie-simbol, esențială pentru ecosistemele de apă dulce, nurca europeană este în prezent în pericol critic de dispariție și mai există doar în populații izolate din Franța, Spania, Estonia, Rusia, Ucraina și în Delta Dunării. 

Speakerii invitați la ediția din 2024 sunt Dr. Mihai Marinov (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării), Dr. Andrzej Zalewski (Polish Academy of Sciences) și Prof. dr. Andrei Mihalca (USAMV Cluj-Napoca). 

Programul colocviului mai propune prezentări care vor evidenția cele mai recente cercetări și provocări din domeniu. De asemenea, la final, cei circa 100 de participanți vor avea parte și de o excursie în Cheile Turzii, care le va permite să exploreze bogata biodiversitate a regiunii.

Detalii despre colocviu.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a, va avea loc în 17-19 mai 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca...
‹ adv ›

USAMV Cluj, în finala Digital AgriChallenge

Concursul național destinat studenților - Digital AgriChallenge a ajuns la final, iar după etapa de selecție, jurizarea pentru marele...

USAMV Cluj-Napoca participă la Agraria 2024 cu standuri ale facultăților, demonstrații practice și produse

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole