14.4 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUngaria: Parlamentari şi reprezentanţi ai ONG-urilor, îngrijoraţi de efectele secetei asupra recoltelor

Ungaria: Parlamentari şi reprezentanţi ai ONG-urilor, îngrijoraţi de efectele secetei asupra recoltelor

Un grup de parlamentari şi reprezentanţi ai ONG-urilor din Ungaria s-au întâlnit pe un banc de nisip uscat de pe râul Tisa, pentru a atrage atenţia asupra impactului sever al secetei din iulie şi august, care a afectat recoltele, transmite Reuters.

Nivelul scăzut al Tisei, după valurile repetate de căldură care au afectat şi alte state europene, este un motiv de îngrijorare pentru fermieri.

În Homokhatsag, o regiune agricolă cheie din Ungaria, aproape de locul unde s-au întâlnit parlamentarii şi reprezentanţii ONG-urilor, seceta din ultimii ani a afectat semnificativ recolta de porumb, grâu şi floarea soarelui.

„Autorităţile încă nu au realizat că apa este cel mai important tezaur al nostru iar gestionarea greşită a apei în prezent ameninţă viitorul nostru”, a declarat parlamentarul independent din opoziţie Laszlo Lorant Keresztes.

‹ adv ›

El a avertizat că Ungaria „se va usca” dacă nu sunt luate măsuri, cum ar fi păstrarea unei cantităţi cât mai mari de apă, lături de un management eficient al apei.

La întâlnire nu au participat parlamentarii partidului aflat la guvernare, Fidesz, şi nici reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii.

Fermierii au raportat că 390.000 de hectare cultivate au fost afectate de secetă până la începutul acestei luni.

Cea mai afectată este cultura de porumb, pe 235.000 hectare, ceea ce reprezintă mai mult de 25% din toate suprafeţele plantate, a informat în 5 septembrie Ministerul Agriculturii.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer anunță un parteneriat strategic cu Agricolumn

Bayer anunță parteneriatul strategic cu Agricolumn, companie de prestigiu...
‹ adv ›

ACA: Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani

Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani, pentru că nu mai este o activitate care poate...

Fermierii din UE pot beneficia de plăţi mai mari în avans, în cadrul Politicii Agricole Comune

Comisia Europeană a autorizat, vineri, posibilitatea ca statele membre ale UE să le plătească producătorilor agricoli avansuri mai mari...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole