24.8 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBayer obține o victorie juridică în SUA împotriva reclamațiilor legate de glifosat;...

Bayer obține o victorie juridică în SUA împotriva reclamațiilor legate de glifosat; acțiunile cresc

Compania Bayer a obținut o victorie juridică în lupta sa pentru limitarea responsabilității în legătură cu acuzațiile că erbicidul său Roundup provoacă cancer, scrie Reuters.

Curtea de Apel a celui de-al 3-lea Circuit din SUA, din Philadelphia, a respins plângerea reclamantului David Schaffner, care susținea că Monsanto a încălcat legea statului prin faptul că nu a plasat un avertisment referitor la cancer pe eticheta produsului Roundup.

În 2006, lui Schaffner i-a fost diagnosticat un tip de cancer numit limfom non-Hodgkin, o acuzație frecvent invocată de reclamanți. El și soția sa, Teresa, au intentat un proces împotriva Bayer în 2019.

‹ adv ›

Judecătorul Michael Chagares a scris, pentru un complet unanim de trei judecători, că Legea federală privind insecticidele, fungicidele și rodenticidele impune uniformitatea la nivel național a etichetelor pesticidelor și a împiedicat statul Pennsylvania să adauge un avertisment referitor la cancer.

Chip Becker, avocatul familiei Schaffner, a declarat că clienții săi sunt dezamăgiți de decizie și că își analizează opțiunile legale.

Analiștii Barclays au afirmat că „această decizie nu era așteptată,” iar compania Bayer consideră că o decizie favorabilă a Curții Supreme „ar putea pune capăt litigiilor legate de glifosat.”

Compania Bayer a declarat că este mulțumită de decizia de joi și așteaptă cu nerăbdare să își prezinte argumentele în fața Curții Supreme, afirmând că instanța ar trebui să „clarifice această problemă importantă de drept.”

Bayer s-a confruntat cu numeroase procese legate de Roundup. În 2020, compania a soluționat majoritatea proceselor pentru suma de 10,9 miliarde de dolari.

Roundup este unul dintre cele mai utilizate erbicide din Statele Unite. Anul trecut, compania Bayer a încetat vânzarea acestuia pentru uz casnic.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR acordă avansuri de până la 85% din fonduri europene pentru fermieri în 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va acorda şi în...
‹ adv ›

Daraban: Portul Constanţa poate reprezenta un hub comercial pentru mărfurile care vin din Coreea

Portul Constanţa poate reprezenta un hub comercial pentru mărfurile care vin din Coreea, oferind toate facilităţile necesare pentru investiţii...

Buzău: Unsprezece focare de pestă porcină în trei comune; zeci de animale au fost sacrificate

Zeci de porci au fost ucişi în trei comune din judeţul Buzău, după ce inspectorii sanitar veterinari au identificat...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole