26.4 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleA fost aprobat Manualul de procedură pentru implementarea Intervenției DR-36F

A fost aprobat Manualul de procedură pentru implementarea Intervenției DR-36F

MADR anunță aprobarea Manualului de procedură Pentru implementarea intervenției DR-36F Componenta: Sprijin pentru gestionarea, monitorizarea și evaluarea strategiei de dezvoltare locală, precum și animarea acesteia, inclusiv facilitarea schimburilor între părțile interesate și anexa aferentă acestuia, respectiv Ghidul de implementare pentru finanțarea costurilor de funcționare ale Grupurilor de Acțiune Locală, în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Acest document integrat prezintă condițiile necesare desfășurării activităților specifice ale Grupurilor de Acțiune Locală, asigurând o gestionare eficientă și transparentă a resurselor și proiectelor locale.

Grupurile de Acțiune Locală beneficiază de o alocare de aproximativ 500.000.000 Euro FEADR și 160.736.843 Euro FSE+ pentru implementarea SDL-urilor în perioada de programare 2023-2027.

‹ adv ›

Strategiilor celor 246 de Grupuri de Acțiune Locală selectate acoperă o suprafată de 97,90% din teritoriul eligibil LEADER.

Sprijinul din cadrul acestei componente este acordat pentru costurile de funcționare și activitățile de animare ale Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) selectate și autorizate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Planul Strategic aferent perioadei de programare 2023 – 2027.

În perioada imediat următoare, fiecare GAL autorizat va primi Notificarea pentru semnarea acordului – cadru de finanțare/ primului contract de finanțare aferent intervenției DR-36 Componenta: „Sprijin pentru gestionarea, monitorizarea și evaluarea strategiei de dezvoltare locală, precum și animarea acesteia, inclusiv facilitarea schimburilor între părțile interesate”.

Mai multe detalii puteți obține accesând portalul AFIR, www.afir.ro.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în...
‹ adv ›

Ministrul Barbu anunță un nou program de susținere pentru 60 de ferme

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a efectuat astăzi, 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai...

Investiții de 147 mln de euro în modernizarea utilajelor agricole pentru 511 fermieri

Guvernul român continuă să susțină dezvoltarea sectorului agricol prin investiții semnificative în utilaje și echipamente moderne. Într-un anunț recent,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole