19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană impune noi reguli pentru produsele afumate

Comisia Europeană impune noi reguli pentru produsele afumate

Noi reguli în producția alimentară. Comisia Europeană interzice toate aromele artificiale de fum folosite pentru afumarea brânzeturilor, a cărnii, dar și a peștelui.

Experții au ajuns la concluzia că aceste produse conțin substanțe chimice cu efect toxic asupra organismului și pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Noile norme vor intra în vigoare la data de 20 august, iar producătorii trebuie să își reînnoiască rețetele, este vorba despre acei producători care foloseau arome artificiale cu gust de afumat, pentru a le putea introduce pe piață până la data de 1 iulie 2029.

‹ adv ›

Experții au ajuns la concluzia că aceste substanțe pot fi nocive pentru sănătatea consumatorilor. De exemplu, în România, în Fundata, județul Brașov, încă mai sunt gospodari care utilizează metodele tradiționale de afumat.

Aceasta este o afumătoare, o construcție din lemn și tablă, iar înăuntru se găsesc produse tradiționale. De obicei se afumă carnea, slănina, cârnații, însă în acest moment gospodarii au în afumătoare caș, pe care îl lasă timp de două zile la afumat.

În această afumătoare se aprinde focul cu diferite tipuri de lemn, printre care lemnul de fag, dar și rumeguș. Lasă focul timp de două zile pentru ca aceste brânzeturi să se afume și să fie gustoase.

Afumarea tradițională este o metodă de conservare și protejează suprafața produselor, atât a brânzeturilor cât și a cărnii de efectele dăunătoare ale microorganismelor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bugetul pentru sprijinirea producătorilor de tomate şi usturoi, suplimentat cu 54,4 mln de euro

Comisia Europeană a aprobat un amendament la o schemă existentă de ajutoare notificată de România, inclusiv o majorare a...

Comisia Europeană a autorizat importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor

Comisia Europeană a autorizat marţi două varietăți de porumb modificat genetic şi a reînnoit autorizaţia pentru o altă varietate...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole