17 C
București
miercuri, 18 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBavaria: Cel mai mare preț pentru un vițel - 130 de mii...

Bavaria: Cel mai mare preț pentru un vițel – 130 de mii de euro

130.000 de euro pentru un vițel de opt săptămâni, acesta este în prezent cel mai bine tipizat mascul Simmental din lume, vândut la cel mai mare preț plătit până acum în Bavaria.

În plus, micul taur este homozigot, fără coarne. Familia de crescători Köhnlein menționează că „Este un succes incredibil, pe care încă nu l-au realizat pe deplin”, spune Benjamin Köhnlein pentru Agrarheute.

Familia de vaci din care provine vițelul poate fi urmărită până în anul 1957 și este găzduită în ferma Köhnlein Gbr. Vițelul provine din fiica IQ Initial Pp*. Valoarea sa genetică totală este de 154, valoarea sa pentru lapte este de 141, cu +1552 kg lapte.

‹ adv ›

S-a estimat o valoare de reproducere a ugerului de 119, iar toate valorile individuale sunt în intervalul de trei cifre, cu excepția sănătății ongloanelor, ceea ce rezultă într-o valoare de reproducere 128. Astfel, el este numărul 1 dintre frații săi vitregi genotipizați.

„Dar vreau să subliniez că acesta a fost un succes al întregii familii. Fratele meu Dominik mulge și hrănește animalele. Tatăl meu Richard se ocupă de fătări și crește vițeii. Iar eu sunt responsabil de partea de reproducere”, spune Benjamin Köhnlein. Pe lângă profesia sa, el se ocupă de creșterea animalelor ca hobby la ferma fratelui său. „Este pasiunea mea”, spune el.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană propune limite ale capturilor şi cote pentru şprot şi pentru calcan în Marea Neagră

Comisia Europeană a adoptat, luni, propunerea privind posibilităţile de...
‹ adv ›

Franţa şi-a redus estimările privind recolta de grâu, dar le-a îmbunătăţit la porumb

Ministerul francez al Agriculturii şi-a redus, marţi, încă odată, estimările privind recolta de grâu moale din acest an, care...

Peste 2200 de animale şi 6200 de păsări au murit în urma inundaţiilor din judeţele Vaslui şi Galaţi

Peste 5000 de gospodării care deţin animale se află în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole