30.3 C
București
sâmbătă, 29 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUngaria continuă investițiile în sectorul horticol. O nouă licitație de 125 mln...

Ungaria continuă investițiile în sectorul horticol. O nouă licitație de 125 mln EUR pentru infrastructură

Ministerul Agriculturii din Ungaria a lansat un apel de proiecte în valoare de 125 milioane EUR, destinat îmbunătățirii infrastructurii horticole.

Anunțată de ministrul István Nagy, inițiativa intitulată „Sprijin pentru dezvoltarea post-recoltare legată de sere horticole și depozite frigorifice” urmărește facilitarea înființării și modernizării serelor horticole, a unităților de depozitare frigorifică și legumicolă, precum și achiziționarea echipamentelor de procesare pentru fructe și legume.

Această licitație încurajează colaborările între producătorii mari și mici pentru investiții substanțiale în îmbunătățirea infrastructurii.

‹ adv ›

Zonele de interes includ construcția și renovarea serelor de sticlă sau folie, a depozitelor frigorifice, a unităților de depozitare a legumelor și fructelor, a unităților de procesare post-recoltare și achiziționarea de utilaje și unelte noi.

În plus, inițiativa subliniază îmbunătățirile în eficiența energetică.

Ministrul Nagy a menționat ciclul anterior de sprijin prin Programul de Dezvoltare Rurală pentru horticultură, care a susținut 7.300 de proiecte cu 190 de miliarde HUF, rezultând în dezvoltarea a 800.000 de metri pătrați de sere și 465.000 de metri pătrați de case de folie.

Această extindere echivalează cu 1,26 milioane de metri pătrați de spațiu de cultivare avansat, completată de crearea a aproximativ 452.000 de metri cubi de capacitate de depozitare frigorifică.

Apelul de proiecte în curs de desfășurare vizează continuarea acestor obiective, subliniind importanța soluțiilor moderne de depozitare în minimizarea pierderilor post-recoltare și a risipei alimentare, contribuind, totodată, la atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra producției agricole.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Egiptul a cumpărat 0,47 milioane de tone de grâu, inclusiv din România

Agenția Egipteană pentru Achiziții de Alimente (GASC) a achiziționat...
‹ adv ›

Liceele agricole, în căutare de viitori specialişti în agricultura durabilă

Liceele agricole au pregătit pentru anul şcolar 2024-2025 oferte educaţionale orientate către dezvoltarea viitorilor fermieri şi specialişti din agricultură,...

Olt: Peste 8.700 de producători de tomate şi de usturoi, eligibili pentru ajutorul de 1.500 de euro

Peste 7.900 de producători de tomate în spaţii protejate şi peste 800 de producători de usturoi sunt eligibili pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole