26.8 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul bulgar al Agriculturii: Estimăm o recoltă de peste şase milioane de...

Ministrul bulgar al Agriculturii: Estimăm o recoltă de peste şase milioane de tone de grâu

Peste şase milioane de tone de grâu ar urma să fie recoltate în 2024, a declarat marţi ministrul bulgar al Agriculturii şi Alimentaţiei, Georgi Tahov.

El a lansat campania de recoltare în cadrul iniţiativei „Pâinea Păcii” în satul Zlatitrap, regiunea Plovdiv, a informat Ministerul într-un comunicat de presă.

Conform datelor preliminare, producţia estimată va fi cuprinsă între 6,1 – 6,3 milioane de tone de grâu şi peste 800.000 de tone de orz. Suprafeţele care se preconizează a fi recoltate în acest an cu grâu sunt de aproape 1,1 milioane de hectare, iar cele cu orz, aproximativ 0,16 milioane de hectare, a precizat Tahov.

„Echilibrul pâinii în ţara noastră va fi asigurat. Condiţiile meteo favorabile din prezent ne dau încredere că va fi la un nivel ridicat calitatea recoltei”, a spus Tahov.

În opinia sa nu este aşteaptată o creştere a preţului pâinii, pe baza randamentelor aşteptate. În privinţa preţurilor de achiziţie la grâu, ministrul a precizat că acestea sunt preţuri de schimb.

Există o capacitate neutilizată de circa 80% în spaţiile de depozitare a cerealelor din ţară, astfel că nu vor fi îngrijorări cu privire la recoltarea şi depozitarea noii culturi, a adăugat ministrul.

În opinia sa, Bulgaria continuă să fie un factor semnificativ pe piaţa internaţională a cerealelor destinate consumului uman, exportând grâu în peste 30 de ţări.

În privinţa cotelor pentru importurile de cereale din Ucraina, el şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi menţinute.

„Sper că vom primi răspunsul la această întrebare la viitorul Consiliu pentru Agricultură de la Bruxelles”, a spus Tahov.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

„Rapsodia” – tomata tricoloră obţinută de cercetătorii BRGV

Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) este în curs...
‹ adv ›

Sibiu: Incendiu la o şură din cauza fulgerului; au ars 5.000 de tone de fân

Pompierii militari au intervenit, marţi după-amiază, în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu la o şură cu fân care...

Stresul termic la viței – cum reducem efectele căldurii vara

După cum am promis, continuăm să studiem și să facem cunoștință cu problemele creșterii corecte a tineretului de reproducție,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole