23.9 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Plăţi de peste 88 de mln de euro pentru proiecte de...

AFIR: Plăţi de peste 88 de mln de euro pentru proiecte de investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală

Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală au primit în conturile bancare o nouă tranşă în valoare totală de 88,12 milioane de euro (431,65 milioane de lei), a anunţat marţi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Prin plăţile efectuate la 31 mai 2024, AFIR a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiţii, precum şi cele aferente măsurilor de mediu şi climă.

Din întreaga sumă plătită, 74,88 milioane de euro reprezintă finanţarea acordată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar diferenţa de 13,24 milioane de euro este acoperită de la Bugetul Naţional.

Cele mai multe plăţi, respectiv 23,5 milioane de euro au mai fost efectuate pentru investiţii în exploataţii agricole şi pomicole (prin submăsurile 4.1 – exploataţii agricole şi 4.1a – exploataţii pomicole).

Pentru investiţii de utilitate publică (prin submăsurile 4.3 – infrastructură agricolă, forestieră şi de irigaţii, 7.2 – infrastructură de bază din mediul rural şi 7.6 – protejarea patrimoniului), AFIR a efectuat plăţi în valoare de 11,1 milioane de euro, precizează AFIR.

De asemenea, o sumă importantă, mai precis 8,1 milioane de euro, a mers către decontarea primelor pentru asigurarea culturilor, a animalelor şi a plantelor (submăsura 17.1).

Potrivit AFIR, în această etapă de plată, Grupurile de Acţiune Locală au primit peste 11 milioane de euro pentru cheltuieli realizate pentru dezvoltarea comunităţilor locale prin axa LEADER.

Pentru măsurile de mediu şi climă AFIR a efectuat la data de 31 mai 2024 plăţi către fermieri de peste 23 de milioane de euro.

„Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării şi autorizării la plată de către experţii AFIR a cheltuielilor realizate, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai FEADR, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, precum şi cu angajamentele asumate”, au transmis reprezentanţii agenţiei de plăţi.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole