31.7 C
București
vineri, 7 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePremiul Interpoma 2024 - în căutarea de tehnologii digitale pentru livezi sustenabile

Premiul Interpoma 2024 – în căutarea de tehnologii digitale pentru livezi sustenabile

Interpoma, prestigiosul târg internațional dedicat merelor, va pune în centrul atenției tehnologiile digitale care sprijină managementul durabil al livezilor la ediția din acest an.

Evenimentul va avea loc între 21 și 23 noiembrie la Fiera Bolzano și va culmina cu decernarea Premiului Interpoma 2024. Agrobiznes este partener media internațional al evenimentului.

Premiul Interpoma 2024 este o inițiativă comună a Fiera Bolzano și Facultății de Științe Agricole, de Mediu și Alimentație a Universității Libere din Bolzano, organizat cu sprijinul Societății Italiene pentru Legume, Flori și Fructe (SOI).

Acest premiu va fi acordat tehnologiilor digitale care promovează în mod semnificativ managementul durabil al livezilor, reducând necesitatea utilizării produselor de protecție a culturilor și a îngrășămintelor, precum și amprenta de carbon a livezilor.

Thomas Mur, Președintele Fiera Bolzano, a subliniat importanța acestui premiu în contextul Pactului Verde European:

„Pactul Verde European prezintă provocări considerabile pentru fermierii și cultivatorii din Uniunea Europeană. Programul UE vizează reducerea semnificativă a utilizării produselor fitosanitare și a substanțelor active permise. Industria merelor trebuie să fie pregătită pentru aceste schimbări.

De aceea, Premiul Interpoma se concentrează pe tehnologiile digitale și potențialul lor neexploatat în această industrie. Acest premiu va servi și ca o platformă de prezentare și incubator pentru idei și proiecte inovatoare.”

Proiectele participante vor fi evaluate de un juriu format din experți renumiți, printre care Massimo Tagliavini de la Universitatea Liberă din Bolzano, Luigi Manfrini de la Universitatea din Bologna, Katrin Janik de la Centrul de Cercetare Laimburg, Fabrizio Mazzetto de la Universitatea Liberă din Bolzano și Claudia Notarnicola de la Institutul de Observație a Pământului al Eurac Research.

Câștigătorii vor fi anunțați vineri, 22 noiembrie, la sfârșitul celei de-a doua zile a Congresului Interpoma.

Premiul include un „pachet de vizibilitate” constând în menționarea în comunicatul oficial de presă al Fiera Bolzano, apariția în newsletterul Interpoma, un videoclip profesional publicat pe rețelele de socializare și o ședință foto profesională.

Aplicațiile sunt deschise până pe 30 septembrie 2024 și pot fi completate pe site-ul oficial al evenimentului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgriPlanta 2024: Acces gratuit și prioritizat pentru înscrierile online

Mai sunt câteva zile până când DLG Intermarketing va...
‹ adv ›

Peste 80 de expozanţi vor participa la cea de-a XX-a ediţie a evenimentului Zilele Horticulturii Bucureştene

Peste 80 de expozanţi vor participa în perioada 9 - 12 mai la cea de-a XX-a ediţie a evenimentului...

Ziua Fructelor 2024 – cel mai important eveniment al sectorului horticol din Republica Moldova

Asociația Moldova Fruct din Republica Moldova și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova invită pe 12 iulie 2024 la Ziua Fructelor 2024. „Evenimentul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole