27.5 C
București
luni, 24 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIGSU: Fenomenele meteo au afectat 15 localităţi din şase judeţe în ultimele...

IGSU: Fenomenele meteo au afectat 15 localităţi din şase judeţe în ultimele 24 de ore

Fenomenele meteo au afectat, în ultimele 24 de ore, 15 localităţi din şase judeţe, unde pompierii salvatori au intervenit în sprijinul populaţiei, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Au fost afectate localităţi din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Suceava şi Vaslui, unde echipajele operative au acţionat pentru evacuarea apei din 19 curţi, cinci case, anexe, beciuri, străzi, cât şi pentru degajarea a şapte copaci prăbuşiţi pe carosabil.

„În această perioadă, din cauza grindinei, în localitatea Săsarm din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate aproximativ 240 de gospodării, fără a fi înregistrate victime. Pagubele produse locuinţelor au constat în avarierea acoperişurilor, ferestrelor şi a izolaţiilor exterioare. De asemenea, în localitatea Răcăciuni din judeţul Bacău, din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, traficul rutier pe DN 2 s-a desfăşurat cu dificultate pe o bandă de mers”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

În acest interval au fost transmise 44 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie. Cele mai multe dintre acestea (33) au semnalat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase în 16 judeţe.

Evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns, precizează reprezentanţii IGSU.

Marţi, echipajele SMURD au derulat 1.394 de misiuni, dintre care 1.391 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor şi 3 pentru descarcerare. În urma acestor intervenţii, peste 1.400 de persoane au fost asistate medical.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acţionat pentru localizarea şi stingerea celor 62 de incendii izbucnite la nivel naţional, prevenind extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale, se menţionează în comunicat.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de caniculă în 7 județe și în București, iar 12 judeţe sub Cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa,...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat

Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând valori...

ANM: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru 12 judeţe, până duminică dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru 12 judeţe,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole