23.5 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIGSU: Fenomenele meteo au afectat 15 localităţi din şase judeţe în ultimele...

IGSU: Fenomenele meteo au afectat 15 localităţi din şase judeţe în ultimele 24 de ore

Fenomenele meteo au afectat, în ultimele 24 de ore, 15 localităţi din şase judeţe, unde pompierii salvatori au intervenit în sprijinul populaţiei, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Au fost afectate localităţi din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Suceava şi Vaslui, unde echipajele operative au acţionat pentru evacuarea apei din 19 curţi, cinci case, anexe, beciuri, străzi, cât şi pentru degajarea a şapte copaci prăbuşiţi pe carosabil.

„În această perioadă, din cauza grindinei, în localitatea Săsarm din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate aproximativ 240 de gospodării, fără a fi înregistrate victime. Pagubele produse locuinţelor au constat în avarierea acoperişurilor, ferestrelor şi a izolaţiilor exterioare. De asemenea, în localitatea Răcăciuni din judeţul Bacău, din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, traficul rutier pe DN 2 s-a desfăşurat cu dificultate pe o bandă de mers”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

În acest interval au fost transmise 44 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie. Cele mai multe dintre acestea (33) au semnalat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase în 16 judeţe.

‹ adv ›

Evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns, precizează reprezentanţii IGSU.

Marţi, echipajele SMURD au derulat 1.394 de misiuni, dintre care 1.391 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor şi 3 pentru descarcerare. În urma acestor intervenţii, peste 1.400 de persoane au fost asistate medical.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acţionat pentru localizarea şi stingerea celor 62 de incendii izbucnite la nivel naţional, prevenind extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale, se menţionează în comunicat.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Hidrologi: Cod galben de inundaţii în bazinul hidrografic Moraviţa, până joi dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...
‹ adv ›

ANM: Cod galben şi Cod portocaliu de ploi, valabile până joi dimineaţa în peste trei sferturi din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ploi, valabile până joi...

ANM: Cod galben de caniculă în zece judeţe şi Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă luni...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole