13.1 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFocar de pestă porcină în Olt. Peste 11 mii de animale au...

Focar de pestă porcină în Olt. Peste 11 mii de animale au fost sacrificate

Primele cazuri de pestă porcină au fost înregistrate în urmă cu câteva zile în localitatea Negreni, un sat ce aparține orașului Scornicești din județul Olt, imediat după ce proprietarii unei ferme au observat că le mor animalele.

Proprietarii fermei au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, iar mai mulți medici veterinari s-au deplasat acolo pentru verificări. După ce au fost ridicate mai multe probe, aceștia au luat decizia să sacrifice 11.500 de animale de la această fermă.

S-au luat măsuri și în ceea ce privește zonele limitrofe. În târgurile din Scornicești s-a luat decizia să nu se mai comercializeze porci, iar toate zonele din apropiere sunt monitorizate de DSV Olt.

Din anul 2017, de când au fost descoperite primele focare de pestă porcină, românii consumă tot mai puțină carne provenită din gospodării. Și fermierii cresc tot mai puțini porci, din cauza temerilor că animalele s-ar putea îmbolnăvi.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole