16 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Bulgaria susţine solicitările referitoare la majorarea ajutoarelor de minimis pentru fermieri

BTA: Bulgaria susţine solicitările referitoare la majorarea ajutoarelor de minimis pentru fermieri

Bulgaria susţine solicitările referitoare la majorarea ajutoarelor de minimis în sectorul agriculturii, pescuitului şi acvaculturii, a declarat ministrul bulgar al Agriculturii şi Alimentaţiei, Georgi Tahov, la Consiliul AgriFish care a avut loc luni la Luxemburg, informează BTA.

Luând cuvântul în numele Bulgariei şi a altor 13 sate membre, delegaţia germană a cerut Comisiei Europene să majoreze pragul pentru ajutoarele de minimis până la 50.000 de euro pentru o fermă pe parcursul a trei ani (de la nivelul actual de 25.000 de euro) precum şi a plafonului naţional corespunzător.

Măsuri similare ar urma să se aplice în sectorul pescuitului şi acvaculturii.

Politica agricolă comună are nevoie de un buget adecvat pentru a oferi un sprijin corect, astfel încât să nu existe inegalităţi în rândul fermierilor, a spus ministrul Tahov.

„Este important să luăm în calcul provocările crescute cu care se confruntă agricultura şi să ne asigurăm că un buget suficient va aduce siguranţă în sector.

Este esenţial să facem eforturi spre egalizarea nivelului plăţilor directe în aşa fel încât fermierii din ţările cu plăţi mai mici să se simtă pe picior de egalitate cu alţi fermieri din UE. Trebuie să reconstruim încrederea fermierilor în PAC”, a adăugat Georgi Tahov.

La o discuţie pe tema problemelor comerciale din agricultură, Tahov a spus că studiile de impact ex-ante ale acordurilor comerciale precum şi măsurile comerciale autonome trebuie să includă analize mai detaliate.

Obiectivul este evitarea compromiterii viabilităţii unor sectoare agricole sensibile. Oficialul bulgar a adăugat că introducerea unor tarife zero sau reduse, mai degrabă decât liberalizarea completă, ar fi un instrument adecvat pentru a limita impactul negativ.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bulgaria primeşte 197 milioane de euro de la UE pentru modernizarea reţelei energetice

Comisia Europeană a anunţat că miercuri vor fi plătiţi...
‹ adv ›

Bulgaria va suspenda importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina

Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina, după protestele...

Bulgaria a decis să nu prelungească interdicţia de a importa cereale ucrainene

Bulgaria a decis joi, contrar Poloniei, să nu prelungească interdicţia de a importa cereale ucrainene după 15 septembrie, data...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole