21.5 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

HomepageAdvZinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în...

Zinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România

România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro pentru investiţii, în ultimii 30 de ani, iar suma poate ajunge la 7 miliarde de euro, a declarat, joi, directorul pentru România al BERD, Victoria Zinchuk, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), parte a Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024.

„Ca bancă, finanţăm proiecte şi printre ele evident proiecte de infrastructură. Aici, în România, în ultimii 30 de ani, BERD a oferit investiţii de peste un miliard de euro, plus că suntem capabili să atragem alte 7 miliarde pentru a finanţa diverse proiecte de infrastructură, cum ar fi proiectele de apă şi apă uzată.

BERD a oferit, până în acest moment, cel mai mare număr de finanţări proiectelor de deşeuri şi apă uzată din România, fără de care mulţi dintre dvs, care, probabil, că nu sunteţi neapărat din Bucureşti nu ar putea avea acces la aceste servicii.

De asemenea, oferim finanţare soluţiilor de transport urban. Ne uităm la oportunităţile de a ne asigura cu adevărat că oferim o viaţă mai bună acelor oameni care trăiesc în România şi în alte ţări în care operează BERD”, a spus Zinchuk.

Aceasta a oferit şi câteva exemple de proiecte implementate în România, care au beneficiat de finanţare din partea BERD, menţionând că îmbunătăţirea infrastructurii poate duce şi la îmbunătăţirea demografiei în societatea românească.

„Aici, în România, aveţi câteva exemple foarte interesante cu câteva oraşe care iau acest lucru în serios. Când ne gândim la oraşul Cluj, de exemplu, nu există nicio îndoială că îmbunătăţirile lor demografice din ultimii ani sunt o reflectare a îmbunătăţirii infrastructurii.

De asemenea, în Timişoara, unul dintre cele mai recente proiecte pe care le-am realizat este îmbunătăţirea infrastructurii de tramvai din oraş. Jucători precum BERD sunt extrem de importanţi pentru a se asigura că aceste idei vor fi efectiv implementate, deoarece una este ca un primar să spună:

„Vreau să am autobuze noi, vreau să am tramvaie noi, vreau să mă gândesc cum să schimb cu adevărat infrastructura din oraşul meu, pentru a le permite cetăţenilor să se simtă mai bine să fie îngrijiţi”, şi alta este cine va plăti pentru asta.

Desigur, există fonduri europene în ţări, precum România, dar trebuie să fim realişti: pentru a accesa aceste fonduri europene, cineva trebuie să depună multă muncă”, a susţinut Victoria Zinchuk.

Discuţiile şi schimbul de idei pe teme legate de inovaţie şi securitate cibernetică continuă, joi, în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024, eveniment organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Astfel, în marja summit-ului, la cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD) va fi analizată conexiunea dintre tehnologie şi relaţiile internaţionale.

ICI Bucureşti a organizat, în perioada 16 – 18 aprilie, la Palatul Parlamentului, evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), în cadrul căruia a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), precum şi cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD).

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Bank a raportat o creştere cu 171% a profitului net în primul trimestru, la 8 milioane de lei

Patria Bank a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 8 milioane lei, în creştere cu 171% faţă...

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare, precum Noile Tehnici Genomice (NGTs), pentru a face față și...

Photon Energy a împrumutat 15 mln de euro de la BERD pentru construcţia unor parcuri fotovoltaice în România

Grupul olandez Photon Energy N.V. a anunţat marţi semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole