17.1 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

CE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului energiei solare din Europa prin promovarea semnării unei Carte europene a energiei solare cu statele membre ale UE şi cu reprezentanţi ai industriei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În 15 aprilie, cu ocazia primei zile a reuniunii informale a Consiliului Energie, comisarul pentru Energie Kadri Simson, miniştrii din 23 de ţări ale UE şi mai mulţi reprezentanţi ai sectorului au semnat noua Cartă.

„Sectorul de producţie a fotovoltaicelor pentru energie solară este esenţial pentru realizarea obiectivelor noastre în domeniul energiei, al climei şi al competitivităţii.

Trebuie să ne asigurăm că industria energiei solare rămâne solidă, pentru a contribui la mixul energetic viitor al Europei, axat pe sursele de energie regenerabile.

Carta europeană a energiei solare reuneşte Comisia, autorităţile naţionale şi industria de profil, promovând cooperarea şi oferind sprijin pentru producţia de panouri solare fabricate în Europa”, a declarat comisarul pentru Energie, luând cuvântul în cadrul ceremoniei de semnare.

Carta stabileşte o serie de angajamente voluntare de sprijinire a sectorului de producţie a fotovoltaicelor din UE.

Ea marchează ultimul pas în cadrul măsurilor Comisiei de sprijinire a producţiei de panouri solare din Europa, urmând unei propuneri de regulament privind industria „zero net”, care este acum convenită provizoriu de colegiuitori, şi înfiinţării Alianţei europene a industriei fotovoltaice solare

Carta va asigura faptul că tranziţia verde şi obiectivele industriale ale Europei merg mână în mână, prin accelerarea utilizării surselor de energie regenerabile, sporind în acelaşi timp competitivitatea sectorului şi crearea de locuri de muncă „verzi”.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Situaţia sectorului agricol, în analiză cu principalele partide politice europene

Viziunea grupurilor politice europene asupra situaţiei curente a sectorului...
‹ adv ›

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de...

Analiză: Producția de grâu ar putea scădea sub 9,5 mln de tone anul acesta, iar la porumb se estimează un record al ultimilor patru...

Analiștii Comisiei Europene estimează pentru 2024 că fermierii români vor genera în jur de 24,5 milioane de tone de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole