12.2 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

HomepageAdvBERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru 2023, în contextul unor investiţii record de 13,1 miliarde de euro, transmite Reuters.

Instituţia fianciară a precizat că profitul net de 2,1 miliarde de euro înregistrat în 2023, aproape de profitul record de 2,5 miliarde de euro înregistrat în 2021, s-a datorat în mare parte performanţelor înregistrate de investiţiile sale în acţiuni, în regiunile unde operează. Anul trecut, investiţiile în acţiuni ale BERD i-au adus un câştig de un miliard de euro, comparativ cu pierderi de 1,1 miliarde de euro în 2022.

„În condiţiile în care provocările globale, precum crizele climatice, incertitudinile macroeconomice şi tensiunile geopolitice, devin din ce în ce mai acute, BERD are capacitatea de a-şi accelera sprijinul pentru clienţi şi ţările unde operează”, a declarat directorul financiar Soha El-Turky.

În 2023, boardul BERD a aprobat o majorare de capital de patru miliarde de euro care va permite băncii să sprijine noi investiţii în Ucraina.

Finanţarea oferită de BERD este una importantă în contextul în care majorarea dobânzilor la nivel global a dus la creşterea costurilor cu împrumuturile pentru majoritatea debitorilor.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România iar până în prezent a investit 10,9 miliarde de euro prin 524 proiecte în ţară, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltarea sectorului privat şi a pieţelor de capital.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Bank a raportat o creştere cu 171% a profitului net în primul trimestru, la 8 milioane de lei

Patria Bank a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 8 milioane lei, în creştere cu 171% faţă...

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare, precum Noile Tehnici Genomice (NGTs), pentru a face față și...

Photon Energy a împrumutat 15 mln de euro de la BERD pentru construcţia unor parcuri fotovoltaice în România

Grupul olandez Photon Energy N.V. a anunţat marţi semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole