22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Sistemul antigrindină din Bulgaria este pregătit pentru noul sezon

BTA: Sistemul antigrindină din Bulgaria este pregătit pentru noul sezon

Sezonul de combatere a căderilor de grindină în Bulgaria a început la 10 aprilie, cu rachete antigrindină care vor acoperi o suprafaţă de 2,2 milioane de hectare în regiunile Pazardzhik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Vidin, Montana, Vratsa şi Pleven din 11 puncte de comandă şi 262 de puncte de lansare, a anunţat marţi Ministerul bulgar al Agriculturii, transmite BTA.

În acest an, sezonul de combatere a căderilor de grindină a început mai devreme ca de obicei din cauza unor temperaturi mai ridicate la începutul lunii aprilie, care sunt favorabile formării norilor de grindină.

Agenţia pentru combaterea grindinei (HAS) şi-a asigurat operaţiunile cu 11.793 de rachete antigrindină. În cazul în care căderile de grindină au o frecvenţă şi intensitate mai mare pe parcursul sezonului, HAS este pregătită să cumpere rachete suplimentare, pentru care au fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină în 2024 va fi monitorizat prin intermediul a şapte staţii radar din Bulgaria.

Potrivit HAS, mai puţin de 1% din terenurile agricole protejate au fost afectate de căderile de grindină în 2023. Un număr total de 15.042 de rachete antigrindină au fost trase pe parcusul sezonului 2023, un număr aproximativ egal cu cel din anul anterior.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Producătorii agricoli amână acţiunile de protest programate începând cu 27 mai

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR)...
‹ adv ›

De ce găinile mănâncă ouăle, metode de evitare a problemei

Ouăle de pasăre (în special găină) conțin numeroase vitamine importante, minerale, precum și proteine prețioase. Uneori, acestea ajung a fi...

Romsilva este dispusă să preia în administrare şi alte arii naturale protejate, susţine şeful instituţiei

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva este dispusă să preia în administrare şi alte arii naturale protejate din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole