10.6 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTulcea: A început prohibiţia generală a pescuitului în România

Tulcea: A început prohibiţia generală a pescuitului în România

Începând de astăzi, 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie, inclusiv.

Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reținerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.

De asemenea, pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune şi se sancționează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Pentru mai multe detalii puteți consulta Ordinul nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea peștilor: popularea cu puiet a iazurilor

Creșterea peștilor se poate practica în apele naturale, în...
‹ adv ›

Eurostat: Flotele UE au prins anul trecut 3,4 milioane de tone de peşte

Cantitatea totală de peşte capturat în Uniunea Europeană s-a situat anul trecut la aproximativ 3,4 milioane de tone greutate...

Patronatul Peştelui din România: Aproape 70% dintre fermele piscicole ar putea falimenta până anul viitor

Patronatul Peştelui din România (PPR) estimează că 70% dintre fermele piscicole ar putea falimenta anul viitor, cel mai târziu,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole