15.5 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTârg de produse agroalimentare româneşti în parcul IOR, în perioada 5-7 aprilie...

Târg de produse agroalimentare româneşti în parcul IOR, în perioada 5-7 aprilie 2024

Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, cu sprijinul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi al Primăriei Sectorului 3, organizează, în perioada 5-7 aprilie 2024, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Capitală, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare româneşti „Poftim din România! Şezătoare cu bun gust în sectorul 3”.

„În inima satului românesc se regăsesc obiceiuri unice, printre care se află şi şezătoarea. Acestea ne definesc ca popor şi au rolul de a transmite mai departe generaţiilor viitoare pasiunea pentru activităţile tradiţionale.

Prin astfel de evenimente ne propunem să reînviem moştenirea culturală, să stimulăm conservarea gustului şi autenticităţii produselor alimentare româneşti, să sprijinim fermierii, să promovăm şi să apreciem roadele muncii acestor oameni harnici şi gospodari pentru a le răsplăti efortul depus”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministerului de resort, în cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan”, în special miere şi produse ale stupului.

De asemenea, se vor regăsi produse care au obţinut protecţia la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, precum şi produse apicole ecologice.

Iubitorii de preparate din carne la grătar vor avea ocazia de a încerca micii şi frigăruile de pui calde. Bucuria copilăriei, vata de zahăr pe băţ, adusă de Zahărul Luduş, precum şi ateliere de pictură pe lemn cu tematică agricolă pentru copii, cele de panificaţie, dar şi cel de ţesut la război îi vor încânta şi captiva pe micii vizitatori care se vor afla în acest sfârşit de săptămână în parcul IOR.

„Cei care ţin postul Paştelui vor putea alege dintr-un sortiment vast de mâncare gătită la faţa locului şi preparate specifice acestei perioade: mâncare de prune şi de fasole, urzici cu mămăligă, sărmăluţe de post cu ciuperci în foi de viţă de vie şi de dragavei, tocăniţă de ciuperci, pilaf de orez cu prune uscate, zacuscă, legume murate în saramură şi oţet, dulceţuri, siropuri, dulciuri şi deserturi precum: cozonac domnesc de post, prajitură de casă cu dovleac şi mere, mucenici moldoveneşti, nuci de casă, prăjituri de casă cu nucă, rahat şi gem, magiun de dovleac, struguri şi mere de Topoloveni, marmeladă de gutui, prune uscate şi afumate, nucă, salam de biscuiţi, produse de panificaţie”, susţin organizatorii.

Târgul „Poftim din România! Şezătoare cu bun gust în sectorul 3” reprezintă ocazia perfectă pentru a celebra şi preţui diversitatea şi bogaţia patrimoniului gastronomic autohton, cât şi pentru a susţine producţia locală.

Varietatea geografică şi condiţiile pedo-climatice favorabile ale României contribuie la realizarea unei game diversificate de produse alimentare, care reflectă tradiţiile culinare locale sub influenţa resurselor naturale specifice fiecărei regiuni.

Târgul din parcul Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR – intrarea de la Glob, la intersecţia străzilor Liviu Rebreanu cu Câmpia Libertăţii) va fi deschis în zilele de 5 şi 6 aprilie 2024, între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 7 aprilie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Atenţionare de călătorie MAE: Restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că Ministerul...

Musca cireselor – monitorizare și combatere

Unul dintre cei mai importanți dăunători la cultura cireșului este musca europeană a cireșului Rhagoletis cerasi, popular musca cireselor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole